Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Kiderül, hogy ki gyilkolta meg Tompa Esztert Győrben?

Az egyetlen felderítetlen gyilkosság a megyében Tompa Eszteré. Névtelen bejelentés érkezett most a rendőrségre, az aktát előveszik.
 
Nincs két hete, hogy dr. Gorgosilits Fábián nyugalmazott rendőrfőkapitány a Kisalföldnek arról is beszélt, hogy szerinte van reális esély arra, hogy Tompa Eszter gyilkosa egyszer még a rendőrség keze közé kerül. A DNS-e ugyanis megvan az elkövetőnek, a bűn pedig soha nem évül el... 

 A huszonegy éves, gyönyörű lányt 2003. szeptember 22-én rabolta el egy máig ismeretlen alak. Tompa Eszter holttestét másnap találták meg Győrben. Kerestek egy autót, kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki, fantomkép is készült, de a gyilkost nem sikerült elfogni. Ez Győr-Moson-Sopron megye egyetlen emberölése, amelyben a tettes nem állt bíróság elé. 

 Lehetséges, hogy Gorgosilits szavai vették rá azt a valakit, aki számok mögé burkolózva („123456789" volt az aláírása) levelet írt. Egy személyt említ, akinek állítólag ugyanolyan autója volt, mint amilyet kerestek; a bűncselekmény után néhány nappal pedig vörös szemmel jelent meg a munkahelyén. A levél minden részletét nyomozati érdekből nem közöljük, de ellenőrizhető kijelentések szerepelnek benne. 
Móricz Péter
Móricz Péter

 „Ellenőrizni is fogjuk" – mondta Móricz Péter, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője. A nyomozó elmondta azt is, az évek során mindig jött egy-egy hasonló bejelentés (levél) az ügyben. Természetesen a gyilkosság után volt az igazi dömping, aztán lassan fogytak a „szemtanúk". Az utolsó talán egy éve lehetett, akkor vették elő az aktát, s vizsgálták ki az akkori bejelentést. Annak nem volt alapja, ahogy sajnos a többinek sem, de mindegyiknek utánajártak. 

 Miért most, tizenhárom év után jut eszébe valakinek egy olyan momentum, ami lehet, sorsdöntőnek is bizonyulhat? Móricz Péter részben az idézett interjút említette, de lehetségesnek tartja azt is, hogy megváltozott a levélíró viszonya azzal a személlyel kapcsolatban, akit tulajdonképpen feljelentett. Logikus persze: egy haragos viszony megtörheti az öröknek hitt hallgatást. 

Természetesen nem jelenthető ki, hogy közelebb került a gyilkoshoz a rendőrség, mert nem tudhatjuk, valós alapja van-e a mostani levélben leírtaknak. A Tompa Eszter-gyilkosság nyomozását hivatalosan felfüggesztették, ami annyit jelent, hogy napi szinten nem dolgoznak benne a nyomozók. De a „döglött aktát" bármikor elővehetik. 
„Mert ez az akta számunkra nem halott" – mondja Móricz Péter, a bűnügyi osztály megbízott vezetője. 
 
Honnan van meg a gyilkos DNS-mintája?
A nyomozók megállapították: az elkövető vélhetően az áldozat védekezése miatt ölte meg Esztert. A gyilkos a támadáskor feltehetően a felsőtestén megsérült, miközben az áldozat az életéért küzdött. A nyomszakértők így biológiai nyomot, DNS-mintát tudtak rögzíteni. Az a mai napig megvan. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 fa lenne az ára a halszálkás parkolóknak a győri Bem téren

20 fa lenne az ára a halszálkás parkolóknak a győri Bem téren
Utánajártunk, miért nem lehet úgy parkolókat kialakítani a Bem téren, mint a Bisinger sétányon. Tovább olvasom