Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Kibővült a Kisalföldi Tudástár

Az érdeklődők számára több lehetőség nyílik a könyvtárközi kölcsönzésre.

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér az elmúlt másfél évben több mint 34 millió forintos pályázati támogatás révén bővítette a Kisalföldi Tudástár szolgáltatásait, a hatékony információszolgáltatás érdekében.

Az uniós pályázati támogatás révén megvalósított fejlesztésekről sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató és Mennyiné Várszegi Judit osztályvezető, projektmenedzser.

Elmondták, hogy jelentősen bővült a Duna Menti Közös Katalógus adatszolgáltató könyvtárainak köre. Így az érdeklődők számára több lehetőség nyílik a könyvtárközi kölcsönzésre. Emellett a projekt keretében 8.500 helyismereti aprónyomtatvány (szórólap, reklám, termékkatalógus) vált elektronikus úton elérhetővé. Új szolgáltatásként retrospektív sajtóanyagot is digitalizáltak, a Győri Közlöny 1857 és 1881 közötti cikkei az adatfeltöltés révén otthon elolvashatók és könnyebben lehet ezekben kulcsszavak alapján keresni információkat. Ez a múlt feltárásában segít a kutatóknak.

Ugyancsak a pályázati projekt részeként a könyvtár 3,4 millió forint értékben dokumentumokat vásárolt a pedagógiai szakirodalom és a történelem témakörében. Főként Győr-Moson-Sopron megyére vonatkozó szakirodalmat és a sajátos nevelésű igényű gyermekekkel foglalkozást segítő szakanyagokat. A projekt elemeként – három gyógypedagógiai intézménnyel együttműködve – szövegértés-fejlesztő képzéseket tartottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kantharosz összefogás - Támogatás rászorulóknak, tehetségeseknek

Győr legnagyobb jótékonysági összefogásának eredményeként idén már ötödször tartották meg a… Tovább olvasom