Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kiállítások, műtárgyak gyereknyelven Győrben

Különleges tárlatvezetéssel, zenével, sütivel kezdődött a "Művészeti nevelés a győri Váczy Péter Gyűjteményben" projekt a győri Városi Művészeti Múzeumban.


A Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán mintegy 28 millió forintot nyert az intézmény múzeumpedagógiai fejlesztésre.

A projektben tizenkét oktatási intézmény vesz részt, 376 foglalkozást tartanak a gyerekeknek.

A projektnyitó sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta: "Azok a gyerekek, akik most itt ülnek, eljönnek majd középiskolásként, szülőként és nagyszülőként is. Ezzel emelkedik a látogatószám is, ami fontos a múzeum életében".

Pintérné Gergics Ágnes múzeumpedagógus pontos adatokkal is szolgált: a múzeum Váczy Péter Gyűjteményét jelenleg évente ötezren látogatják, ez várhatóan háromezerrel nőni fog.

A múzeumpedagógus hangsúlyozta: az új köznevelési törvényben megjelent a délután négyig tartó, egész napos iskola.

"Erre, a délutáni napközis időszak hasznos eltöltésére nyújtunk alternatívát" - jegyezte meg. Hozzátette: a múzeumi oktatás kiemelten fontos feladat az új szabályozás szerint.

A projekt keretében szerepet kap a tehetséggondozás, a gyerekek szakkörökön, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, közelről megismerhetik a kiállított műtárgyakat.

A mai sajtótájékoztatóra négy műtárgyat hozott magával Grászli Bernadett múzeumigazgató, a mécsest csodálattal vették szemügyre a Gyárvárosi Általános Iskola jelenlévő másodikasai.

A projektben résztvevő intézmények:
Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény; Gyárvárosi Általános Iskola és Óvoda; Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda Kerényi György Művészeti Iskolája; Kodály Zoltán Általános Iskola; Szentiváni Óvoda; Mosonszolnoki Általános Iskola, Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ Gimnázium, Szakiskola, Általános Iskola és Óvoda; Gyárvárosi Általános Iskola Balassi Bálint Tagiskolája; Váci Mihály Általános Iskola; Nyugat-magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola; Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Fekete István Általános Iskola és Óvoda.
Simon Róbert Balázs alpolgármester egy következő projektet is előrevetített: a múzeum pályázatot nyújtott be a gyűjtemény pincéjének oktatótérré alakítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliót kínált volna anyja gyilkosának

Jogerősen egy év, négy hónap börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a 25 éves férfit, aki a… Tovább olvasom