Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Kiállítás: Hulladékból termék

Győr - Borkai Zsolt polgármester nyitotta meg hétfőn a Krúdy-iskolában a Hulladékból termék elnevezésű vándorkiállítást.
Az újrahasznosítás szinte megszámlálhatatlan példáját felsorakoztató tárlatot első alkalommal 2006-ban Budapesten mutatták be, azóta megjárt több mint 27 hazai várost. Győrbe érkezésének különös aktualitást adott a sashegyi hulladéklerakó és -feldolgozó hamarosan meginduló beruházása. A rendezők egyike az ÖKO-Pack Kht. Ügyvezető igazgatója, Hartay Mihály köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, a tárlat célja a látogatók meggyőzése, hogy érdemes foglalkozni a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással.

Ismét hasznosult. A tárlat a papír-, műanyag-, üveg-, gumi-, fém- és energetikai célú egyéb hulladék meglepően változatos újrahasznosítási lehetőségeit mutatja be. Fotó: Bertleff András
Ismét hasznosult. A tárlat a papír-, műanyag-, üveg-, gumi-, fém- és energetikai célú egyéb hulladék meglepően változatos újrahasznosítási lehetőségeit mutatja be. Fotó: Bertleff András

Borkai Zsolt polgármester a környezet védelmének fontosságát hangsúlyozva nyitotta meg a kiállítást, majd átadta a szót Kovács Barnabásnak, a kommunális szolgáltató igazgatójának. Ő a tárlatot a jövő nemzedékeinek szemléletét alakító, hatékony eszközként értékelte, és felhívta a figyelmet: a jelentős európai uniós forrás segítségével megvalósuló sashegyi hulladékfeldolgozás sikeréhez elengedhetetlen a lakosság együttműködése, környezettudatos viselkedése. A hulladékudvarok és gyűjtőszigetek enélkül nem láthatják el megfelelően feladatukat. A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, az ÖKO-Pack Kht., valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által rendezett kiállítás november 14-ig, hétköznapokon 8–18 óra között tekinthető meg a Krúdy-iskolában (Örkény István u. 8–10.).

Olvasóink írták

 • 2. Hankó Gergely 2008. november 04. 11:30
  „Az érdeklődők szíves figyelmébe ajánlanám a kiállítás honlapját (www.hulladekboltermek.hu), ahol minden megtudható a szelektív hulladékgyűjtésről és még sokminden másról is...”
 • 1. kiskés 2008. november 03. 21:42
  „Igazán érdekes és tartalmas a tárlat.
  Minden helyszínen látható a hulladék és az abból előállított termék is, a színes, rövid ismertetők pedig szempillantás alatt bemutatják a látogatónak az adott újrahasznosítási folyamatot.

  Minden, az új dolgok iránt fogékony győrinek szeretettel ajánlom!

  kiskés”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészen kicsik is nyerhetnek

Győr-Moson-Sopron - Szálláshely-kialakítástól a piacépítésen át akár a vízibicikli-vásárlásig… Tovább olvasom