Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Kiállítás – Megelevenedik Erdély

A székelyvarsági művésztelep alkotóinak kiállítása látható február 13-ig Győrben a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrínyi utcai Hét Szabad Művészet Szentélye Galériájában.

A nyár folyamán hat fiatal művész a Győri Rotary Klub és magánszemélyek nagylelkű támogatásával Székelyvarságon járt. A népi hagyományok és motívumok felhasználásával a helyszínen készült alkotásaikat most elhozták Győrbe bemutatni az érdeklődőknek.

Fényképeikből, üvegszobraikból, textilképeikből és míves fafaragásaikból megelevenedik a sokszínű Erdély. A megnyitón előadták Kádár Kata balladáját Németh Hajnal Auróra rendezésében. A kiállítást és az alkotásokat dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató mutatta be. Dr. Varga Gábor kórházigazgató megköszönte a gyönyörű előadást, virágcsokrokkal jutalmazta a szereplőket. A fiatal alkotók: Németh Hajnal Auróra üvegművész, Krausz Gábor színész, Margitay Klára színész és fotós, Budai Zsolt üvegművész és fotós, Kovács Dorottya textilművész, Imeli Soma fafaragó.


A Győri Rotary Klub a székelyvarsági József Attila Általános Iskolának két éve fénymásolót ajándékozott. Tavaly a 10 legjobb tanulót jutalomból elhozta egy hétre Győrbe. Idén nyáron ezt folytatni kívánják. Most is vinnének azonban gyerekeket Varságra. A szállás helyi családoknál lesz.

A hétvégi 9-i jótékonysági Rotary-bál bevételének egy részét erre szánják – tudatta portálunkkal Polgár Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek a Rómer Házért! - Szakács Imre reakciója

A Civilek a Rómer Házért cikkünkre Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke elküldte reakcióját.… Tovább olvasom