Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kiadványon Győr-Moson-Sopron megye

Többnyelvű és remélhetőleg hasznos az a turisztikai kiadvány, amely Győr-Moson-Sopron megye idegenforgalmi értékeit mutatja be és széles körű információval szolgál a megyébe látogatóknak. Az idegenforgalmi kalauz bemutatja a városokat, a látnivalókat, a programokat és térképekkel segít a turistáknak a könnyebb eligazodásban A 15 ezer példányszámban elkészült kiadványt csütörtökön mutatták be a megyeházán.

A megyei önkormányzatoknak - így a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak is - jogszabályban rögzített kötelező feladatként "gondoskodnia kell az épített és természeti környezet védelmével kapcsolatos feladatok összehangolásáról, a megyei idegenforgalmi értékek feltárásáról, bemutatásáról, a megyei idegenforgalmi célkitűzések meghatározásáról, a teljesítésükben részt vevők tevékenységének összehangolásáról." Az előírások gyakorlati megvalósítását segíti elő az a közelmúltban elkészült kiadvány, a külső megjelenését és belső tartalmát tekintve is színvonalas Győr-Moson-Sopron megyei turisztikai kalauz, amely rengeteg hasznos információval szolgál a Győr-Moson-Sopron megyébe érkező turisták számára. A 32 oldalas, grafikákkal és képekkel gazdagon illusztrált kötet a megye tájegységeinek, térségeinek leírását, turisztikai ajánlatait és kulturális eseményeit tartalmazza.

Így a vendégek áttekintést kapnak a világörökségi rangot elnyert Fertőtájról, s az ugyancsak világörökség részét képező Pannonhalmáról, továbbá a Szigetközről, a Bakonyaljáról és a Sokoróaljáról. A prospektus képet ad a városokról, a borvidékekről és gasztronómiáról. A leírásokat térképek egészítik ki, amelyek segítik a látnivalók közötti eligazodást. 4 millió forint összköltségből összesen 15.000 db turisztikai kalauzt készült el. A 3 nyelven kiadott prospektus minden megyei Tourinform irodában elérhető lesz, illetve megtalálható lesz több nemzetközi és hazai turisztikai kiállításon is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ponty Zita, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat sajtórefrense.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő muzsikusai csillogtatták meg tehetségüket

Győr - Ünnepi koncerttel zárult a 42. Ifjú Muzsikusok Fesztiválja Győrben a Liszt Ferenc Zeneiskola… Tovább olvasom