Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Ki tűri el, s ki nem a rasszizmust?

Győr - Az MSZP szerint érdekből védi a hazai szélsőjobboldalt a Fidesz, és ezért nem támogatta a győri közgyűlésben azt a javaslatot, hogy a Magyar Gárdát minősítsék nemkívánatosnak – erről a párt szóvivője beszélt pénteken Budapesten.
A Fidesz ezzel szemben azonban úgy véli, sok nyilvánvaló jele van annak, hogy az MSZP eltűri, esetenként támogatja soraiban a rasszizmust, antiszemitizmust. Ahogy a Kisalföld tegnap megírta: a győri önkormányzat csütörtöki ülésén elhatárolódott a raszszista szervezetektől, de a Magyar Gárdát nem nevezte nemkívánatosnak.

Győr közgyűlése csütörtökön nemkívánatosnak minősítette a gyűlöletkeltést és a rasszista magatartást tanúsító szélsőséges szervezeteket, de elutasította az MSZP-frakció módosító javaslatát, amely azt kezdeményezte: a Magyar Gárdát is minősítsék nemkívánatosnak. Nyakó István, az MSZP szóvivője tegnapi budapesti sajtótájékoztatón a győri önkormányzat határozatával kapcsolatban azt mondta, ez olyan, mintha „nácikról lehetne beszélni, de Hitlerről nem".

Az országos politikára és Orbán Viktorra utalva azt mondta: „Megbukott a parlamenti bojkott, megbukott a koalíciós pártoknak adott ultimátum, s megbukott a harmadik forduló vágyálma is, amit Orbán az önkormányzati választásokra ígért. Ha most a sokadik kormánybuktatás is megbukik, valamit tenni kell a felgyülemlett energiával és agresszióval" – fogalmazott. Hozzátette: csak nehogy azok a radikálisok vezessék le a feszültséget, akiket most Győrben lekenyerezett a Fidesz.

Németh Zoltán, Győr fideszes alpolgármestere reagálásában azt közölte: sok nyilvánvaló jele van annak, hogy az MSZP eltűri, esetenként támogatja soraiban a rasszizmust, antiszemitizmust. Németh közleményében kitért Pásztor Tibor V. kerületi szocialista frakcióvezető „díszzsidózására", illetve „a képviselőtársát Izraelbe száműzni akaró" XIII. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselőre. Emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavalyi, Magyar Gárdával kapcsolatos nemzetközi sajtótájékoztatóján nemhogy nem határolódott el „a pártjában sűrűn előforduló ilyen jelenségektől, hanem egyenesen mentegetni igyekezett azokat".

Németh Zoltán közölte: ezek után már értik, hogy a győri MSZP a csütörtöki testületi ülésen miért csak egy módosító indítvány nyomán volt hajlandó nemkívánatossá minősíteni a rasszista magatartást tanúsító szélsőséges szervezeteket a városban.

A KDNP SZAVAZOTT NEMMEL

A pénteki tudósításunkból kiderült, hogy a szocialisták módosító javaslatára tíz igen (ez volt az MSZP-frakció) érkezett csupán, így tizenhét tartózkodás és négy nem szavazat mellett nem kapott kellő többséget az az indítvány, hogy a Magyar Gárdát nemkívánatosnak minősítsék Győrben. A négy „nem" a KDNP-frakcióból érkezett: Herkely Ákos, Sík Sándor, Hajszán Gyula és Szabó Jenő nem támogatta az indítványt. Herkely ezzel kapcsolatban a Kisalföldnek annyit mondott: a gyűlöletkeltő, rasszista magatartást tanúsító szervezetek nemkívánatosnak minősítését támogatták.

Olvasóink írták

 • 11. Dr.Bubo 2008. július 05. 17:08
  „rasszizmus ? A romák utálják , lehúzzák kifosztják ,és ki irtanák a Magyarokat . A Zsidók mindenkit utálnak , és Amerika nevü kutyájuk pusztitja a világot. Arabok , négerek , utazz és nézz körül , megtudod hogy szeretnek. Mi ez a vicc ,hogy rasszizmus. Ha nem sülyesztették volna az oktatást ,az egészségügyet ,a munkalehetőségeket 0-ra ,akkor lehet szelektálni, de igy a primitiv világban a rasszizmus egy jogos , célratörő öntisztulási folyamat.”
 • 10. Laci Bácsi 2008. február 08. 01:33
  „A Magyar Gárdából azok csinálnak sarkalatos kérdést, akik el akarják terelni a feigyelmet az Egészség biztosító privatizálásáról, hogy amíg mi marakodunk, addig kilopják a szemünket! A 30-40év alatt befizetett TB járulékot egyetlen tollvonással odaadják a haramiának! A magán- profit-gíűjtőknek.
  Az a taktikájunk, hogy " a legjobb védekezés a támadás"! Hogy mi csak magyarázkodjunk, bizonygassuk, hogy a Magyar Gárda ilyen fehér, meg olyan szent, addig ők röhögnek a markukban, és kilopják a szemünket, hogy a gyermekeinknek semmi sem marad, csak a rájuk diktált normák, és a számlák!
  ez az igazi oka annak, hogy a Magyar gárda űgy eltt, és melegen tartják, amíg a parlamnt meg nem szvazza az E.Ü törvényt. Ki leszünk rabolva!”
 • 9. Balogh Imre 2008. január 29. 09:47
  „Ha lesz "kis hitler" téged is seggberúg! :-))) De nem csak téged hanem a kis családodat is válogatás nélkül. Ha kell Neked kis hitler vedd ezt is figyelembe...”
 • 8. FAKOPACS 2008. január 29. 04:23
  „Ciganyokat sehol nem szeretik a vilagban!!!! Visszadobtak oket CANADABOL,SVEDORSZAGBOL,FRANCIAORSZAGBOL,OLSZBOL,AUSZTRIABOL. MINDENHOL KAROSSAK A TARSADALOMBAN. GYORBEN HALLOTTAM EGY CIGANYTOL,AMIKOR ELMESELTE,HOGY BECSBEN ELVERTEK OKET AZ OSZTRAK RENDOROK,MERT LOPTAK,ES TOBBET NEM MENNEK KI LOPNI AZ OSZTRAKOKHOZ,MARADNAK MAGYARORSZAGON,MERT EZ EGY MEZES BODON A SZAMUKRA !!!! INGYENLAKAS,SZOC.SEGELY,LOPHATNAK KEDVUKRE !!!! DE NEM SOKAIG,MERT MAR ITT IS EGYRE NEHEZZEBBEN VISELIK EL OKET!!!! (moderálva)”
 • 7. Dani21 2008. január 28. 17:51
  „Végre valaki megmerte mondani az igazságot!(Balogh ÚR)”
 • 6. Balogh Imre 2008. január 28. 13:30
  „Félő, hogy magyarországon ismét felüti a fajgyülölet. Ennek pedig komoly következményei lesznek. Reméljük a szélsőjobboldali szervezkedés hamarosan leállítható, vagy talán leáll magától is. Be kell látni, hogy ha már gárda kell a magyaroknak, akkor nem elsősorban itt, hanem külföldi magyarjaink megmentésére! Menjetek harcoljatok a szerbekkel, szlovákokkal, az ukránokkal, a románokkal és a horvátokkal! Ott elnyomják a szegény magyarokat, itt pedig Ti nyomtok el minket, pedig mi is magyarok vagyunk, csak éppen cigányok és néha barnák.
  Szóval lehet menetelni kifelé Usztics Matyi nemzeti büszkességetekkel együtt. Mi cigányok bármit tehetünk nagyon ritka esetbe számítunk embernek ebben az országban. Aki nem érti a hozzászólásom, annak egy beutalót ajánlok valamelyik psziciátriai intézetbe.”
 • 5. Joe 2008. január 28. 03:21
  „Hát ezen én nem tudok csodálkozni. Egymást se turitek. Beszéljunk inkább magyarul fajgyuloletrol, ami mindenhol létezik a világon: Afrikában, Kinában de még Izraelban is. Ezt az országos intézményeknek és képviseloknek kell elitélni.”
 • 4. Jobb Oldali 2008. január 27. 21:09
  „A kutyám is rasszista, mert ugatja őket? Nekem nem mindegyikkel van bajom, csak a munkakerülő, arogáns, gátlástalan, szemtelen és erőszakos példányokat útálom! Sajnos ez már 99%! az egy százalék most született és még ki tudja mi lessz belőlük!”
 • 3. HoPpÁ 2008. január 26. 18:05
  „Én utálom a cigányokat, akkor most rasszista vagok? Aki a spenótot utálja az már rossz ember? Mert ha nem akkor tiszta szívből utálhatom a cigányokat, és még jó ember is vagyok :)”
 • 2. matriné 2008. január 26. 15:41
  „Ha valaki figyeli az országunk és a benne élő embereksorsát, akkor nem kell külön a rasszizmus egy-egy tüneteiről beszélni! Ez csupán ahhoz hasonló helyzet, amikor a rókakotorékba az ebek bekaparnak és közben az aprókát egymás fülét tépik, mert nem képesek felfohgni, hogy a veszély honnan jön!”
 • 1. Nagy Árpád 2008. január 26. 14:11
  „Németh Zoltán a FIDESZ dísz - alpolgármestere, a munka nélkül pénzt megtestesítője. No Őt is eltartjuk. Ez a megélhetési politika. A Szabó úr az effélékről (is) beszélt, csak ,,azok" közül kevesebb a politikai mundérba bújtatott ingyenélő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nem módosítják az adórendeletet?

Győr - A győri közgyűlés nem módosította adórendeletét, ám nem vetette el annak lehetőségét, hogy a… Tovább olvasom