Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ki tud segíteni a költöztetésben?

Tápszentmiklós - Iskolamentés után végéhez közeledik a tápszentmiklósi önkormányzat óvodamentési akciója. Az önkormányzat ez év elején határozta el – megismerve az óvodai várható létszámokat –, hogy elébe megy a leselkedő bajoknak és egy nagyon kockázatos, de szükségszerű óvodamentési programot hirdet – így kezdte Kovács József polgármester a Kisalföldnek címzett levelét.
Többmilliós költséggel terveztek meg két kétlakásos és egy négylakásos társasházat, majd országos hirdetményben ezeket felkínálták olyan családoknak, akiknek nincs önálló lakásuk és a családban több kiskorú, lehetőleg óvodás gyermek nevelkedik – folytatta a településvezető.

A 140 pályázóból választotta ki az önkormányzat azt a nyolcat, akik bevonásával elkezdődhetett a társasház megépítése. Április elején rakták le az alapokat és négy hónap alatt szinte beköltözhetőek a lakások. Feszített ütemben folyt a munka, volt olyan nap, amikor harmincan dolgoztak a területen.

A lakások átadását az önkormányzat az iskola- és óvodakezdéshez igazította, ezért a hivatalos átadást augusztus 16-án tartják. Azután költözhet Miskolcról két család, Szegedről, Székesfehérvárról, Bátonyterenyéről és Győrből egy család, ketten pedig már itt laknak albérletben, várva a nagy napot.

„Mivel többgyermekes családokról van szó, segíteni szeretnénk nekik a költözködésben, mert tudjuk, hogy egy miskolci vagy szegedi költöztetés nem kevés pénzbe kerül. Olyan vállalkozókat keresünk, akiknek lehetőségük van arra, hogy átérezve ennek az országosan is egyedülálló kezdeményezésnek a fontosságát, segítenének a családok Tápszentmiklósra költöztetésében. A költözésekre az augusztus 16-ot követő két hét alatt lesz lehetőség. Kérjük, amennyiben van olyan vállalkozó, aki fel tudja ajánlani segítségét, ezzel hozzájárulva ennek az óvodamentési programnak a sikeréhez, jelentkezzen a tápszentmiklósi önkormányzatnál vagy Kovács József polgármesternél a 20/595- 8748-as telefonszámon, illetve a kovi@rlan.hu e-mail címen" – áll a polgármester szerkesztőségünkhöz küldött levelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három falutól búcsúzik a rendőr

Enese - Horváth Róbert gyerekkorától rendőrnek készült. Tanulmányai és néhány év győri… Tovább olvasom