Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ki tett többet a társasházakért?

Tiltakozik a Győri Hírmondó című ingyenes lapban megjelentek miatt Gergely Zoltán szocialista önkormányzati képviselő.
Állítása szerint az egyik cikk az ő munkáját egy másik, ellenzéki képviselőnek tulajdonítja.

Az ominózus cikkben megjelentek szerint Németh Zoltán fideszes képviselőnek komoly érdemei vannak abban, hogy a győri parkolási rendelet módosítása nyomán lehetővé vált a belvárosi – elsősorban műemlék – házak felújítása. A jogszabály tavaly júniusban elfogadott módosítása tette lehetővé, hogy az eddig kihasználatlan tetőterek beépítésének fejében vállalkozói tőke bevonásával újuljanak meg a társasházak, amelyek sokszor több száz millió forintos renoválására egyébként nem lenne önkormányzati forrás.

Gergely Zoltán, a belváros szocialista képviselője sajtótájékoztatóján elmondta – s ezt a közgyűlési jegyzőkönyvek másolatával is alátámasztotta –, hogy Németh Zoltán ugyan valóban többször felszólalt ez ügyben a közgyűlésen, azonban csak a régi rendelet elavultságára hívta fel a figyelmet, szakmailag alátámasztott megoldási javaslatot nem tett a helyzet rendezésére.

– A nyilvánvalóan a Fidesz kampányújságjaként kiadott lapban megjelent cikk nemcsak nem vette figyelembe a parkolási rendelet megújításáért tett több hónapos munkámat, melynek során számos szakmai és jogi egyeztetést követően több írásos módosító indítványt nyújtottam be, de egyenesen másnak tulajdonítja az elért eredményeket. Ezért levélben is felszólítom képviselőtársamat, hogy nyilvánosan, a sajtó képviselőinek jelenlétében cáfolja a cikkben megjelenteket, s tisztázza, hogy ki milyen erőfeszítéseket tett az ügyben – mondta a szocialista képviselő, hozzátéve, hogy ellenzéki képviselőtársa több, a rendeletmódosításban foglaltakkal ellentétes szellemű felvetést is támogatott az üléseken, amelyek nem elősegítették, hanem még inkább gátolták volna a társasházak felújítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a győri Royal parkváros

Új építési engedélyt kapott a Royal parkváros felépítésére a NOA Investment Kft., miután elvégezték a talajvíz részletes vizsgálatát, amelyet a hatóság írt elő. A mintavételek során teljesen tisztának találták a területet. A NOA Investment Kft. 2003-ban vásárolta meg a győri önkormányzattól 682 millió forintért a volt lovassági, majd tüzérlaktanyát. Tovább olvasom