Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ki nyilaz le egy macskát?

Győrújbarát - Túlélte a fejbe lőtt macska a lenyilazást, sőt, nyoma sincs már az első látásra rémisztő sérülésének. Gazdája szeretné, ha kiderülne, ki volt a tettes, mert szerinte az állatkínzás barbárság és ilyen nyílvessző emberen is átment volna.
„A macskám fejét átlőtte valaki nyílvesszővel. Az állat túlélte a támadást, már lábadozik. Szeretném tudni, hogy milyen lépéseket lehetne tenni, hogy kiderüljön, ki volt a tettes. Esetleg állítsak neki csapdát? Mondjuk így: "A képeken látható nyílvessző tulajdonosa átveheti a nyílvesszőt az állatorvosi díj megfizetése után.". Ha van jobb ötletük, kérem, segítsenek!" – írta szerkesztőségünknek címzett levelében győrújbaráti olvasónk, Csapó Károly. A Fő út 105. szám alatt lakik és a fekete macska az udvarában él. Nem az az ölbe való fajta, de „Cic"-nek szokta szólítani.

Épp egy hete szüretről jött haza délután, amikor észrevette, hogy nem a megszokott módon viselkedik, csak gubbaszt az állatka és kiáll a fejéből a hatvancentis nyílvessző. A bal szeme fölött hatolt be és a füle mögött hosszan kinyúlt. Ennek ellenére még azért tudott mozogni, nem is hagyta magát megfogni. Ez másnap is csak azért sikerült, mert a nyíl beleakadt a színbe, így a cica nem tudott szorult helyzetéből szabadulni. Az egyébként kis réseken is átbújó macska hogy is tudott volna megszokott helyein közlekedni a fejéhez képest ormótlanul nagy pálcaszerűséggel. Ekkor hívta Csapó Károly az állatorvost, aki beinjekciózta az állatot és kihúzta a testéből az oda nem illő eszközt. Utána pár napig egy ládában tartották a lábadozót, de hamar el kellett engedni. Gazdája szerint most már rendesen eszik, úgy mozog, mint azelőtt, mintha mi sem történt volna, sőt, a fején se látszik nyoma a sérülésnek. Viszont jobban fél az emberektől, nem lehet megfogni.

Olvasónk fotózta le a lenyilazott macskát és küldte be szerkesztőségünknek a képet. Fotókat adott le a rendőrségen is és a nyílvesszőt is otthagyta, mert kíváncsi, ki képes ilyenre.
Olvasónk fotózta le a lenyilazott macskát és küldte be szerkesztőségünknek a képet. Fotókat adott le a rendőrségen is és a nyílvesszőt is otthagyta, mert kíváncsi, ki képes ilyenre.

– Ki nyilaz le egy macskát? Ez szomorú és barbárság – értékeli a történteket higgadtan Csapó Károly, akinek feltételezése sincs arról, ki lehetett a tettes. Messze udvarától ugyanis Cic nem szokott eljárni, legfeljebb a szomszédokhoz. Mivel kíváncsi rá, ki képes ilyesmire és azért szerinte egy lenyilazott macska nem mindennapos, hétfőn Győrben feljelentést tett a rendőrségen. Leadta a nyílvesszőt és a meglőtt állatról készült fotókat, a rendőrök pedig azt ígérték neki: kimennek, körülnéznek. Hozzá azóta nem érkeztek meg. Tud olyanról a gazdi a környéken, akinek van íja, de nem gondolja róla, hogy ilyet tesz. Viszont abba is rossz szerinte belegondolni, hogy ha valaki nem is direkt célzott az élőlényre, ha véletlenül találta el a macskát, akkor mást is eltalálhat és a győrújbaráti férfi szerint emberen is átment volna az acélhegyű nyíl.

Horváth Csaba alezredes, győri rendőrkapitány a Kisalföld megkeresésére annyit mondott: az állatkínzás bűncselekmény, ezért ilyen esetben feljelentést lehet tenni a rendőrségen, s megkezdik az ügyben a vizsgálatot.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Jakutika 2008. szeptember 29. 21:21
  „kimoderálva =vidéki újságírás. Különben nem tom mi baja a szerkesztő moderálónak a mónikasóval, sértette az összehasonlítás. kíváncsian várom ebből mit moderálsz ki.”
 • 90. macskusz45 2008. szeptember 29. 21:18
  „Mindezzel együtt a macska véleményére is kíváncsi lennék. Elég látványosan nézett ki a magyaros fejékkel, még ha most szerencsésen is végződött az ügy. Ja meg kíváncsian várom, a szándékosságot vizsgálók milyen eredményre jutottak. Remélem, csak azért mert önként jelentkezett az illető, nem sírja senki tele a zsebkendőjét.”
 • 89. Jakutika 2008. szeptember 29. 21:17
  „Na de gyerekek. Azt mondja a tettes, hogy véletlen volt. És mi van ha tényleg? Még szerencse, hogy nem került a kezetek közé. Egy macsekért mit ki nem kellett volna állnia. A jogos népharag által pusztult volna el. Na ezért szerencse, hogy jogállamban élünk. Tényleg abban, bár vannak érdekes dolgok. Ártatlanság vélelme, he? Nem hiszel neki? Tudtátok, hogy ezért kell a vádlónak bizonyítani és nem fordítva? Nem akarok kioktató lenni, de a commenteket olvasva, hát ... Na mondjuk ott a boszorkányégetés, a tiszaeszlári vérvád? B...meg eddig nem értettem. Simán benne lett volna itt néhány ember. Ba..meg ha elgázolok egy macskát én meg nem állok, mert még meglincselnek. köszönöm jót szórakoztam.”
 • 88. Gab2000 2008. szeptember 29. 19:51
  „87 .

  Akkor meg mi a francnak kellett ekkora ügyet csinálni az egészből ?

  TIPIKUS KISALFÖLD STORY KELLETT VALAMI A CÍMLAPRA TÁN????”
 • 87. fő utcai 2008. szeptember 29. 19:16
  „Cicnek kutya baja. Véletlenül lőtték meg, szerencsétlen éppen arra vadászott, ahol nyillal gyakoroltak a kert végén. Semmi szándékosság nem vot az ügyben. A gazda és az elkövető megbeszélték az ügyet. Kár politizálni, mocskolódni, szerencsétlen véletlen volt az egész.”
 • 86. Jakutika 2008. szeptember 29. 18:44
  „Kezd olyan lenni, mint Józsika esete Mortimerrel. Csak itt nem egy másik macska volt a tettes, hanem véletlenségből esett a dolog. Mellesleg a véletlen szerintem egészen életszerű. De jól felizgattak itt mindenkit, ezért szeretem a *** moderálva ***. Csóri macsekot azért sajnálom.”
 • 85. Target 2008. szeptember 29. 16:17
  „És ha véletlenül befutott oda a macska?? Akkor vélletlenül átugrott a céltábla előtt?? mert gondolom gyakorlóterepen céltáblára lőnek, nem arra ami megmoszdul. Tehát valami még mindíg sántít a sztoriban. Vagy lehet a macska is játszani akart és el akarta kapni a felé szálló nyílvesszőt :)”
 • 84. jdhfgik 2008. szeptember 29. 15:39
  „Egy másik oldalon megjelent, hogy nem szándékos volt, hanem egy gyakorlóterepre szökött be a macska,és puszta véletlen volt az egész! Csak ezt a Kisalföld elfelejtette közölni.Mert így érdekesebb az egész!”
 • 83. Gab2000 2008. szeptember 29. 14:16
  „Ha ez valóban Easton Epic ST vessző akkor az ára kb 1400Ft/Db amit megvehet bárki és nem olyan nagy tétel. A vesszők meg nem olyanok amit nap mint nap elhárdál egy íjász akár 1 évet vagy többet is használ egy ilyen vesszőt véleményem szerint .
  A 60cm vessző meg egy 24 zollos húzáshoszhoz való ami tényleg nem igazán felnőtt íjra vagy használóra vall.”
 • 82. Robi &Wilhelm 2008. szeptember 29. 12:01
  „Kinek fussa ilyen felszerelésre? Az biztos, hogy nem a bérből és fizetésből élőknek. Egy nyílvessző komoly tétel a napi költekezésben. Szerintem az alábbi verseny harmadik helyezettje volt.


  Nagy íjász verseny:

  A feladat egy gyerek fején az almát lelőni íjjal.

  1, versenyző versenyző a lövés után:

  I am Wilhelm, Wilhelm Telll.

  2. versenyző a lövés után:

  I am Robin, Robin Hood.

  3. versenyző a lövés után:

  I am sorry, so sorry. (Na ő magyar, akinek fussa, csak se esze, se gyakorlata.)”
 • 81. Valaki 2008. szeptember 29. 11:44
  „Az mszp volt, ők játszanak robinhoodosat! (lásd a mai hírdetésüket) :))))”
 • 80. Bio 2008. szeptember 29. 10:49
  „ha 60 cm-es a nyílvessző, akkor nem felnőttet kell keresni, hanem gyereket.
  Egy felnőtt az alkatától függően kb 70-80 cm-es nyílvesszőt használ.”
 • 79. NoBo 2008. szeptember 29. 09:41
  „MHY: savanyú a szőlő? Esetleg egy kisebb grafikonnál vagy érdekelt?! Én is kiakadok az ilyen idiótákon... Ha valami nem tetszik, nem kell olvasgatni.... Engem pl. rohadtul nem érdekel, hogy mit-mennyiből újítanak fel. Tudtom nélkül is elherdálják amköz vagyonát.... Mégsem fikázom a sajtót emiatt....
  Vegyél vissza inkább, ne irigykedj!”
 • 78. GONDOLKODÓNAK- válszolj kérlek :) 2008. szeptember 29. 07:42
  „Gondolkodó vedd észre magad, tiszta vicc vagy, de írj még sokat mert felvidítasz :) Én is írtam neekd, miért nem válaszolod meg a rejtélytv vagy csak pofázni tudsz, káromkodni?? Fáj az igazság talán??? :) 73-as hozzászólás szólt neked, nemis értem miért nem reagáltál rá, valószínű mert nem tudsz rá..:) De az íásod minősít téged, az alkohol és sch problémával küzködő betegej nyilvánulnak meg így :))”
 • 77. aaa23 2008. szeptember 29. 07:25
  „A hitetlenkedők mér nem keresik fel a gazdáját? Mert így talán megdőlne az elméletük? Ha a vért hiányolják a vesszőről elmondanám hogy a vér ha megalvad fekete színű lesz főleg ha már több napos és az elmondása szerint nem is aznap szedték ki belőle. A neten sokkal durvább képek vannak emberekről akik túléltek baleseteket a leglehetetlenebb helyzetekben. Pl a videó ahol a néni egy bazinagy késsel járkált a hátában vagy a munkás akinek a fejét átszúrta egy rúd. De gondolom azok is fotosoppok. Kéretik mellőzni az anyázást mert azokra nem reagálok.”
 • 76. sdfsd 2008. szeptember 29. 06:38
  „Már kicsit bánom hogy ennek a kettőnek (vagy egynek) válaszoltam nem éri meg és tök felesleges. Szal aki nem hiszik el, hogy meglőtték mér nem hívják fel a gazdáját? És kéretik megmutatni azt a vicclapot ahol ez a kép benne van.”
 • 75. sdfsd 2008. szeptember 29. 06:23
  „Olvasó! Anyáddal beszéljél így ha megengedi ha már megnevelni úgysem tudott.”
 • 74. asdas 2008. szeptember 29. 06:20
  „75. Gondolkodó senkiházi! Szánalmas egy bohóc vagy a családododat boldogítsad mert talán azok vevők a bunkóságodra kicsi szánalom. Anyádat meg csókoltatom ha már ilyenre sikeredtél büszke lehet rád!”
 • 73. blablabla 2008. szeptember 29. 05:22
  „ócska trükk az egész! Nem kell nagy zseninek lenni,hogy észre lehessen venni. Már láttam a vicclapok között. Kár, hogy sokan bedőltek!”
 • 72. Magyari 2008. szeptember 28. 20:44
  „Kár marakodni azon hogy hogyan maradhatott életben ez a szeren-
  csétlen jószág, a lényegen nem változtat semmit! Egyféleképpen
  lehet túlélni az ilyen jellegű sérülést: ha nem a koponyán ment
  keresztül a vessző, hanem a koponyát vastagabban fedő bőrréteg
  alá csúszott esetleg! A képen talán látni a fül közvetlen közelében
  található nyilat, lehet hogy emiatt sem lett véres! Hiszen a nagy
  sebességgel haladó tárgy a testben ha nem ér szervet ill. eret,
  akkor nincsen ideje vérrel "áztatott" lenni. Persze ez csak tipp,
  nehogy már ezért most meg nekem ugorjon valaki kioktatás képpen :)”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis kutatókat is fogadtak az egyetemek

Győr–Sopron - Játékos, érdekes, titokzatos – ezekről a jelzőkről először nem a tudomány… Tovább olvasom