Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ki mit tud? fogyatékos fiatalok számára

Nyugat-Dunántúl - Győrött, a megyeháza előtti téren rendezik meg a Mindenki Fesztiválja keretein belül az országosan meghirdetett Ki mit tud? játékos vetélkedő regionális elődöntőjét. Erre máris jelentkezhetnek – egyénileg vagy csoportosan – a fogyatékossággal élő fiatalok.
Több mint egy hét áll a jelentkezési határidő leteltéig azok rendelkezésére, akik részt szeretnének venni a MEOSZ IT által a fogyatékossággal élő fiatalok számára meghirdetett országos Ki mit tud? vetélkedőn. A nyugat-dunántúli regionális elődöntőre, amelyet a győri Esélyek Háza szervezésében szeptember 9-én rendeznek a megyeháza előtti téren, augusztus 8-ig, tehát jövő péntekig lehet leadni a nevezést. A régiót érintő 3 (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala) megyéből összesen négy kategóriában jelentkezhetnek az egyéni vagy csoportos indulók.

Az irodalom kategóriában versmondás, „szépolvasás" vagy saját költemények előadása választható. A zene területén éneklés, illetve hangszeres előadás lehetséges. A művészetek elnevezésű kategóriában rajzolás, festés, gyurmázás, agyagozás szerepel. Az egyéb kategóriában pedig humoros történet, paródia, vicc előadását, táncot, illetve más előadható produkciót választhat a jelentkező.

A nevezéshez jelentkezési lapot kell kitölteni és postán beküldeni az illető megyei Esélyek Házához. A megyénkbeliek a győri Esélyek Házához fordulhatnak, a 9021 Győr, Apáca u. 18. címen. Jelentkezési lapot le lehet tölteni a http://www.eselyekhaza-gyor.hu honlapról vagy személyesen beszerezhető az Esélyek Házánál. Ezt követően a művészeti kategóriába jelentkezőknek pályamunkáikat augusztus 25-ig kell eljuttatniuk ugyanerre a címre.

A Ki mit tud? vetélkedő résztvevői közül hozzáértő szakmai zsűri választja ki a továbbjutókat, akik majd részt vehetnek szeptember 20-án az országos vetélkedőn. Minden kategóriában az első három helyezett jutalomban részesül.

Olvasóink írták

  • 2. Lacikó 2008. augusztus 03. 23:08
    „Én a csornai rendőröknek szurkolok!”
  • 1. Cseter János 2008. augusztus 03. 09:12
    „A Kisalföld szerkesztősége is tud,ha egy kicsit utána jár és közzé is tehetné!
    Az elesettek "védőszentje" már kapott egy ízelítőst a " Rendszer áldozatai"-ról. Amelyben egy születésétől kezdve elmebeteg fiúról és sorsáról szól. Mivel ez az elmebeteg értelmi szintije 8-10 éves gyermek szintet érte el a nagykorúvá válás idejére azóta a Magyar börtönök lakója! Hol az egyikbe, hol a másikba zárják el ahelyett hogy gyógyintézetbe kezelnék. Magyarországon ez természetes,hisz ránézéséből, és a felületes kivizsgálásból ez következik! Ebben az országban sosem a megoldás a cél, hanem az elodázás ,aktatologatás és a felelőség alóli kibúvás! A sajtó sem mer belenyúlni, a köz nyomás gyakorlásával, mert fél a valóságot közzétenni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindultak Pekingbe a megyei sportolók

Győr–Peking - Egy hét múlva kezdődnek a XXIX. olimpiai játékok. Nincs több „majd"-dal… Tovább olvasom