Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ki mennyit kapott a Pannon-Víztől?

Győr - A dr. Glegyák Jenő nevével jelzett győri ügyvédi iroda 102 millió forintról, a dr. Salgó András által képviselt budapesti Salgó és Királyhidi Ügyvédi Iroda pedig 30 millió forintról állított ki számlát a győri Pannon-Víz zrt.-nek. A megyei ügyvédi kamara elnökét, Écsi Bélát meglepték az összegek.

A Kisalföld tegnapi számában adtuk közre Borkai Zsolt győri polgármester nyilatkozatát, amelyből kiderült, a Pannon-Víz zrt. előző vezetése meglehetősen nagyvonalúan bánt a szolgáltató ügyfeleinek pénzével, s három év alatt 132 milliót költött ügyvédekre. Glegyák a Pannon-Víz jogi képviseletét is ellátta, Salgót a Rába Quelle elleni perre szerződtették. A Kisalföld mindkét ügyvédet szerette volna megszólaltatni, Glegyák Jenő annyit közölt, hogy ezzel egyelőre nem kíván élni. Salgó András ügyvédi irodájában a titkárnő mellett egyik munkatárásának is elmondtuk, milyen ügyben keressük, az ügyvéd urat azonban nem kapcsolták, mobiltelefonjának számát pedig nem adták meg.

Nem volt ilyen hallgatag dr. Écsi Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, aki úgy fogalmazott, meglepték a számok.

– A Kisalföldből értesültem az egészről, s az elején hadd szögezzem le, nagyon örülök annak, hogy a polgármester úr vizsgálat megindítását helyzete kilátásba, ez ugyanis tisztázhatja, hogy van-e tényleges teljesítmény a kifizetések mögött – kezdte nyilatkozatát dr. Écsi Béla. – S bár az ügyvédi díjszabás szabad megállapodás kérdése, bízom abban, hogy a megbízó és a megbízott pontosan felmérte a feladat nagyságát és teljesítményigazolások is születtek az elvégzett munkáról.

Écsi Béla kifejtette kérdésünkre, az ügyvédi kamara nem indít vizsgálatot, ezt semmi sem indokolja. Joga és lehetősége a polgármesternek van arra, hogy megvizsgáltassa, a kifizetés nagysága arányban áll-e az elvégzett munkával. Ha nem, akkor tehetők meg a szükséges jogi lépések.

– Óva intek mindenkit attól, hogy általános következtetéseket vonjon le a 132 milliós kifizetésből, az ügyvédek döntő többsége a megyében nem keres jobban, mint egy átlagos középpolgár – zárta nyilatkozatát dr. Écsi Béla.

A Kisalföld megkereste Eredics Imrét, az MSZP győri frakcióvezetőjét, aki a kifizetések idején a Pannon-Víz zrt. felügyelőbizottságának elnöki posztját töltötte be, s ő volt egyúttal Győr alpolgármestere is.

Eredics elmondta, az ügyvédi díjszabás mértékéről az igazgatótanács döntött, s összegről a felügyelőbizottságot nem tájékoztatták, ezek nem kerültek a testület elé.

 A volt fb-elnök ennyit fűzött hozzá, a Pannon-Vizet az ügyvédek nagy értékű, minőségi perekben képviselték, s a minőségi munkához minőségi ügyvédi irodákra volt szükség.

 Eredics Imre nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy a három év alatt kifizetett 132 millió forintot sokallja-e vagy arányosnak tartja az elvégzett munkával.

A Kisalföld úgy tudja, időközben mindkét ügyvédi irodától megvált a Pannon-Víz, így a Rába Quelle ellen folytatódó perben már új ügyvédek képviselik a céget. Hogy ki, az egyelőre nem ismert, az új vezetés ugyanis egyelőre nem kívánt megszólalni a Pannon-Víz zrt.-t a nagy összegű kifizetésekkel ismét reflektorfénybe állító ügyben.

Koloszár Tamás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházások és felújítások a győri egyetemen

Győr - Egymilliárd Ft-os beruházási, felújítási program keretében tovább korszerűsödik és bővül az… Tovább olvasom