Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Ki, mennyi támogatást kapott? Az uniós pénzek a világhálón

Az EUTÉR nevű alkalmazással ezentúl kis túlzással mindent meg lehet tudni az uniós támogatási pénzekről a neten. A nyertes projektek térképen is szemügyre vehetők.

"Az NFÜ honlapján február 17-től új térinformatikai alkalmazás érhető el, amely az első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT I.) és az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) minden operatív programjának gyakorlatilag összes nyertes projektjét bemutatja" – tudta meg a kisalfold.hu a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől.

"Soha nem látott méretű, nyilvános adatbázis nyílik meg"

Az EUTÉR nevű alkalmazás a www.euter.nfu.hu cím alatt található. "Ezzel a fejlesztéssel egy eddig soha nem látott méretű, nyilvános adatbázis nyílik meg az Európai Unió által támogatott fejlesztési projektekről" – állítja a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.


Teszteltük a rendszert: ennyi támogatást kapott Győr az utóbbi években.
Teszteltük a rendszert: ennyi támogatást kapott Győr az utóbbi években. Az EUTÉR megjelenítéséhez Flash Player program szükséges a számítógépeken.


Az EUTÉR – a Google maps alkalmazáshoz hasonlóan – speciális térképeken teszi megismerhetővé a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatott projektjeit.

Egy-két kattintás után mindent tudni lehet a projektről

A projektek között különböző szűrési feltételek szerint lehetséges böngészni. Egyrészt a támogatott projektek térbeli elhelyezkedése szerint, a régiótól a kistérségi besoroláson keresztül a települési szintig, de akár országos nagyságrendű összefoglalók is lekérdezhetők.

A tartalom szerinti szűrés az egyes operatív programok közel teljes összefoglalására is képes, de különböző témák, altémák, a felhívások kódszáma is megadható keresési feltételként.

Több mint 28 300 projekt a világhálón

Az alkalmazás segítségével a kiírásokon nyertes pályázók, kedvezményezettek nevei is lekérdezhetők, de egyéb, adminisztratív szempontok szerint is lehetséges a szűrés és az egyedi lekérdezések összeállítása. A szűrési feltételek kombinálhatóak, a szűrési eredmények táblázatba menthetők.

Mivel az alkalmazás elindításakor több mint 28 300 rögzített projekt adatai kerülnek szűrésre – s ez a szám napról napra bővül: ígérik a honlap gazdái –, a szűrések megjelenítése szintén több formában lehetséges. A 110 altéma vizuális megjelenítését és szétválasztását ikonok segítik.


Kinek ajánlják?

Az EUTÉR alkalmazás nagy segítségére lehet a témában kutató szakembereknek, hiszen rengeteg adatok, statisztikát, speciális szűrési lehetőséget tartalmaz.

A szerkesztők ajánlják ezen kívül bármely érdeklődő felhasználónak, aki tájékozódni szeretne települése és környezete, vagy akár Magyarország fejlődéséről, melyhez uniós források adhatnak támogatást.

Az alkalmazás részletes súgója a http://euter.nfu.hu/help/help.htm címen érhető el.

További információ kérése, esetleges hibák bejelentése az nfu@nfu.gov.hu email címen, illetve az online ügyfélszolgálaton lehetséges, ami az alábbi címen érhető el: http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat 


Olvasóink írták

  • 2. 13.István 2010. február 22. 10:10
    „Ez a kampányt szolgálja,vagy tévednék azért gondolom mert most hozzák nyilvánosságra !
    Előbb miért nem tették nyilvánossá?”
  • 1. elemér 2010. február 20. 18:26
    „Nagyon jó ötlet. Ajánlom hogy azt is térképezzék hol mennyi unios pénz tünik el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Indul a bakterház˝ az ETO Parkban

A modellvasútak szerelmeseit várja az ETO Park a hétvégén. Tovább olvasom