Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Ki lesz az új magyar szupermodell?

- Nemzetközi szakembergárda, több száz szépség, 10 helyszín és látványos Gála-finálé: röviden így foglalható össze az a több hónapos tehetségkutató verseny, amelynek regionális fordulóit 2 hónapon keresztül az ország több nagyvárosában rendezi meg a Valentine Model Management, Magyarország egyik legismertebb modellügynöksége.

Válogatások Győrött, Sopronban, Dunaszerdahelyen

Meghívásukra érkeznek hazánkba London, Párizs, Milánó és New York, azaz a világ divatfővárosaiból, a vezető modellügynökségek képviselői, akik olyan szupermodelleket képviselnek, mint Kate Moss, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Lily Cole, Lizzy Jagger vagy Karen Elson.

A tavalyi válogatáson szép soproni siker született, az akkori döntősök ma a világot járják. Talán ezért rendeznek ebben a régióban három válogatást. Május 10-én Sopronban a Plaza területén, május 11-én Dunaszerdahelyen az élményfürdőben, május 12-én Győrött a Hotel Rába Belga sörözőjében várják azokat a középiskolásokat, akik kedvet éreznek a modell szakma megismerésére, kipróbálására. A válogatáson már külföldön tapasztalatot szerzett, elismert modelleket kérdezhetnek indulásukról, munkájukról, sikereikről, a buktatókról.

Jelentkezni a www.vmmodel.hu weboldalon is lehet. A 2007-es éve egyik felfedezettje, Adrienn.

A rendezvény szakmai partnerei, a Cosmopolitan és a Marie Claire magazinok is keresik a „saját arcaikat". Így egy-egy szerencsés lány rögtön bekerülhet Magyarország két vezető magazinjának a divatanyagaiba. Néhány tehetségnek pedig lehetősége lesz együtt dolgozni egy világhírű külföldi divatfotóssal, aki a verseny francia szakmai partnerének, a párizsi Nathalie ügynökségnek a meghívására érkezik Budapestre és segíti a táborban a lányok felkészítését a döntőre, amelyet a budapesti Symbolban rendeznek meg.

A döntőbe tízen jutnak, ők részt vehetnek egy három napos felkészítő táborban, ahol órára lebontott szakmai program vár rájuk. A legnagyobb tervezők divatbemutatóit megjárt modellektől tanulnak kifutói mozgást. Legalább öt neves hazai és külföldi divatfotós, 4 különböző helyszínen és stílusban készít róluk fotóanyagot, tehát szinte azonnal és ingyenesen elkészül a portfoliójuk.

Az ügynökség fodrász és stylist csapata a külföldi divatszakemberek igényei szerint akár át is alakítja a lányokat, ha szükséges. Végül pedig a Gála-Finálé keretében felléphetnek a nagyközönség előtt. A gála finálé új 5oo fős helyszíne: Symbol Budapest. Lesznek különdíjak, például Magyarország vezető divatlapja megjelenési lehetőséget ajánlott egy általa kiválasztott döntősnek.

- Az idei év újdonsága, hogy New York is érdeklődik! Óriási szakmai elismerés, hogy a divatélet első számú központjából is úgy érzik, ezen a budapesti rendezvényen itt a helyük.

A verseny menete:

Az országos menetrend 2008-ban: Budapest máj 5-7., Sopron máj 10., Dunaszerdahely máj 11., Győr május 12., Székesfehérvár máj 17., Pécs május 18., Debrecen május 24., Kolozsvár május 25., Szeged május 31., Budapest június 1. Aki nem csak érdeklődik a divat iránt, de indulni is akar a versenyen, arról rövid beszélgetés és az adatok felvétele után néhány képből álló fotósorozat készül. Ennek segítségével az ügynökség és külföldi szakmai partnerei közösen ki tudják választani azt a 10 lányt, akik részt vehetnek a júniusi felkészítő táborban és az azt követő gála-finálén.

Mit nyerhetnek azok, akik bejutnak a legjobb tíz közé?

Részt vehetnek egy három napos felkészítő táborban, ahol órára lebontott szakmai program vár rájuk. A legnagyobb tervezők divatbemutatóit megjárt modellektől tanulnak kifutói mozgást. Legalább öt neves hazai és külföldi divatfotós, 4 különböző helyszínen és stílusban készít róluk fotóanyagot, tehát szinte azonnal és ingyenesen elkészül a portfoliójuk.

Az ügynökség fodrász és stylist csapata a külföldi divatszakemberek igényei szerint akár át is alakítja a lányokat, ha szükséges. Végül pedig a Gála-Finálé keretében felléphetnek a nagyközönség előtt. Amellett, hogy a legnagyobb nemzetközi modellügynökségek szakemberei személyesen találkoznak a döntősökkel, amely azonnali párizsi, milánói, londoni vagy akár new yorki modellszerződést jelenthet, a rendezvény szakmai partnerei, a Cosmopolitan és a Marie Claire magazinok is keresik a „saját arcaikat".

Így egy-egy szerencsés lány rögtön bekerülhet Magyarország e 2 vezető magazinjának a divatanyagaiba. Néhány szerencsés lánynak pedig lehetősége lesz együtt dolgozni egy világhírű külföldi divatfotóssal, aki a verseny francia szakmai partnerének, a párizsi Nathalie ügynökségnek a meghívására érkezik Budapestre és segíti a táborban a lányok felkészítését, akárcsak egy - szintén a Nathalie invitálására Budapestre érkező - külföldi szupermodell, kinek a kiléte egyelőre maradjon meglepetés.

A múlt év eredményei:

A tavalyi versenyt soproni lány nyerte. Hogy a döntősök mire voltak képesek 8 hónap alatt és mennyire volt jó szeme a szervezőknek és a meghívott szakembereknek, arról az alábbiak tanuskodnak:
- Nemzetközi casting: 2oo8- ban Szlovákiában és Romániában is keressük a topmodelleket.

- válogatások során ingyenes divatlapok illetve styling, smink tanácsadás az érdeklődőknek (átváltoztatás).

- Kibővült médiapartneri kör, különdíjak

- Gála – Finálé, új 5oo fős meglepetéshelyszín – 2oo ingyenjegy kisorsolasa médiapartnerek olvasói – Nézői között

Jelentkezni a www.vmmodel.hu weboldalon is lehet.

Olvasóink írták

  • 2. nyuli elemerne 2008. május 28. 22:18
    „a repadat te szucs odon. ragna le a hotziheres mérfoldes rápöly.”
  • 1. nyul2 2008. május 13. 09:12
    „Grillezzuk meg Ferit! grillferit!
    meg ezek a higanyfejű hülye pi..sák...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A matematika érettségi megoldásai

Megoszlanak a diákok véleménye arról, hogy nehéz volt-e az idei matematika érettségi. Volt aki a… Tovább olvasom