Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ki lesz Az év orvosa idén? Három megyei doktor is a legjobbak között

Megyénkből három doktor van versenyben "Az év orvosa" kitüntető címért. A győri Dr. Mézes Péter és Dr. Németh József, az ágfalvai Dr. Németh János nem csupán orvosként, de emberként is jelesre vizsgázott a szakmai zsűri szerint.

"Január közepén lezárult az idei `Astellas-díj - Az év orvosa´ jelölési időszaka.

Héttagú szakmai zsűrink értékelte a beérkezett orvos-beteg történeteket, s kiválasztotta a nyolcvankilenc legemberibb, minden egészségügyi dolgozó számára példaértékű történetet.

Győr-Moson-Sopron megyéből idén három orvos került be a legjobbak közé" – közölte a kisalfold.hu érdeklődésére Morva Gábor.

"Még mindig reális eséllyel bír a végső győzelemreminden jelölt"

Az Astellas-díj programvezetője hozzátette: "január 31-ig van lehetőség voksolni az orvosokra, vagyis a végső sorrend az utolsó pillanatokban is változhat.

A szabályok idei átalakításának örömteli eredménye, hogy a mezőny állása folyamatosan változik, nagyon csekély a különbség az egyes szavazatok között, tehát még mindig reális eséllyel bír a végső győzelemreminden jelölt".

Megyénkből Dr. Mézes Péter kardiológus-belgyógyászra (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr), Dr. Németh József érsebészre (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr) és Dr. Németh János háziorvosra (Ágfalva) szavazhatnak a páciensek, hozzátartozóik és az olvasók.Tavaly az "Év orvosa" választáson a legjobb tíz doktor közé választottak a betegek a győri dr. Németh Zoltánt, aki önkéntes segítőként dolgozik a győri Petz-kórházban, míg hivatalos státuszban 1995 óta Bécsben gyógyítja a betegeket.
 


"Ez a szép szó, hogy szeretettel igen jól esett, hisz a szeretet sokszor életet is menthet"

"Öt évvel ezelőtt édesanyámat Anyák napján veszítettem el, aki a karjaim között távozott el. Pár hónap múlva szívritmuszavar jelentkezett nálam, így a Petz Aladár Kardiológiai Osztályára kerültem megfigyelés miatt.

Itt segítőkész és megértő kórházi dolgozókkal találkoztam. A megfigyelés után hazaengedtek, de további ellenőrzésre a rendelőintézetben kellett jelentkeznem. Itt Dr. Mézes Péter kardiológus-belgyógyász főorvos úr kedvesen fogadott.

A vizsgálat befejezése után elköszöntem. A főorvos úr visszaköszönése így hangzott: `Szeretettel várjuk vissza!´. Ez a szép szó, hogy szeretettel igen jól esett, hisz a szeretet sokszor életet is menthet, s egyben reményt is ad a beteg gyógyulásához" – írta Dr. Mézes Péter egykori betege az Astellas-díj hivatalos honlapján.

Az orvos kivitte betegét saját autójával az állomásra

"Keddi napon történt a műtétem, és szombaton reggel főorvos úr kivitt a győri vasútállomásra a saját kocsijával - legemberibb gesztus volt részéről –, hogy minél előbb Sopronba érhessek ágyhoz kötött, beteg édesanyámhoz, aki távollétem alatt egy intézményben volt, s akit én ápolok és gondoskodom róla.

A legkiválóbb ember és orvos, csakis a hivatásának és a betegek gyógyításának él" – elevenítette Dr. Németh József érsebész nem mindennapi segítőkészségét egykori páciense.

110 nap a kórházban: a háziorvos minden egyes kérésre, hívásra azonnal jött  

"Kíra lányomat 10 hónapja nyilvánították gyógyulttá súlyos gyermekkori betegségből. Nagyon kemény két és fél éves küzdelem során akadtak rá az orvosok gócpontjára, ami a mandula volt.

A számos kórházi kezelés - 110 nap töltött a lányom kórházban öt részletben -, valamint a rengeteg szteroid nagyon megnehezítette az életünket.

János doktor bácsi azonban minden egyes kérésre, hívásra azonnal jött és segített" – olvasható Dr. Németh János ajánlásában, melyet a szakmai zsűri is elismerésre méltónak talált.


A három megyei orvost ide kattintva támogathatják voksukkal január 31-ig! 


Nyitóoldali képünk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 12. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 08. 17:08
  „A mi orvosunk Dr. Zanyi ,szakmailag és emberileg is veri a mezőnyt.”
 • 11. taktical 2013. január 24. 05:00
  „Mi egyiket sem ismerjük, de nekünk is vannak kedvenceink, és kevésbé annak nevezhetőek. Kár hogy nem láttam előbb ezt a nevezést mert lett volna nekem is jelöltem. :( De persze enélkül is hálás vagyok nekik, mert ők tényleg olyan orvosok, akiknek sokmindent köszönhetek.”
 • 10. Hyppolit 2013. január 23. 23:44
  „7. Rozina76! Nagyon érdekes komment és nagyon életszerű! Egy biztos: Dézsi professzort nem véletlen, hogy annyian elismerik. Hogy a neve itt nem szerepel, az viszont érthetetlen.”
 • 9. Zuzmó 2013. január 23. 20:41
  „Mézes dr:
  Múlt évben kerültem a kezei közé..
  Vizsgálat után kérdés nélkül lecserélte a régi gyógyszereimet, emit a hypertónián kaptam, visszarendelt 24 órás ABPM-re, be nem mehettem hozzá elmondani, hogy az általa felírt gyógyszerktől hányszor lettem rosszul.
  Az APPM értékelése után 4! órás várakozás után kikűldte az asszisztensével a véleményezését- szedjem újra a régi gyógyszerimet.

  Annyit nem érdemeltem, hogy uram, kisérleteztem, tévedtem bocsánat....”
 • 8. Valaki 2013. január 23. 14:52
  „Én DR. BUBÓT javaslom! :)))”
 • 7. Rozina76 2013. január 23. 14:20
  „Mindjárt kifordul a gyomrom! Dr. Mézes Péter.... fújj. Apám hozzá járt 10 évig kardiológiaia kezelésre pacemaker beültetés után. Évente ment, majd ahogy korosodtt fél évente... szuper mézes doktor mindent rendben talált, állapota őszerinte korának megfelelő volt mindig. 4 hónapja apám rosszul lett, és mentő bevitte a kórházba, ahol Dézsi prfesszor megállapította, hpgy bypass műtétre, szívbillentyű cserére, és egy másik szívbillentyű plasztikázásra lesz szüksége. A műtétet zalaegerszegen végezték, dr. Alotti Nasri (hogy az Isten áldja meg!), a műtét maga 8 óráig tartott, utána pedig még 2 2 órás műtétje is volt. Manapság ez az ember korának megfelelő állapot?????? A zalaegerszegi szívsebészt megkérdeztem, aki azt mondta ha apám pár évvel előbb kerül hozzá, aműtét egy része nagy valószínűség szerint elkerülhető lett volna. A műtét előtt pedig apámnak prognózisnak a következőt mondta (ez 2012 októberében volt), műtét nélkül akarácsonyt tudom garantálni Önnek uram, de a Húsvétot már nem. Annyit tudok mondani, hogy aki élni akar az messze nagy ívben kerülje el Mézes doktor úrat!”
 • 6. Infamous 2013. január 23. 12:40
  „az orvosokról nekem a következő jelzők jutnak az eszembe: bunkó, beképzelt, lekezelő, pénzéhes stb... ja és hála OV-nek, nekik még a hálapénz is legális... bezzeg ha én fogadnék el jattot...”
 • 5. Hyppolit 2013. január 23. 12:17
  „Ez vicces, hogy megmondják, kikre lehet szavazni. Úgy meg különösen, hogy egyikükhöz sem volt, s remélhetőleg nem is lesz közöm. Magam részéről más neveket mondanék, s gondolom mindenkinek megvan a közvetlen környezetében az az orvos, akire voksolna.”
 • 4. hidas 2013. január 23. 10:32
  „Itt nem az orvosokat díjazzák, hanem azt, hogy ki tud szebb történetet írni. Minden tiszteletem az orvosoké, de ebből azt megállapítani, hogy ki az év orvosa, az marhaság!”
 • 3. háté 2013. január 23. 09:34
  „az ágfalvai Dr. Németh János nem csupán orvosként, de emberként is jelesre vizsgázott a szakmai zsűri szerint.
  Miért, az orvos egyébként nem ember? - "szakmai-zsűri"- erről ennyit!”
 • 2. oxana 2013. január 23. 09:28
  „Mindenkinek a saját háziorvosa a legjobb.”
 • 1. artie75 2013. január 23. 09:04
  „153. A családnevek előtti doktor, idősb, ifjabb, özvegy stb. szót, illetőleg rövidítésüket csak kiemelt helyzetben (aláírásban, levélcímzésben, oszlopba rendezett névsorban stb.) és mondat elején kezdjük nagybetűvel: Dr. Mészáros Mihály, Id. Kelemen László, Ifj. Jakab Imréné; Özvegy Lukács Péterné azzal a kéréssel fordult a tanácshoz, hogy...; stb. - Mondat belsejében ugyanezek kisbetűvel írandók: Ott volt dr. Mészáros Mihály is. Szép Gergely és ifj. Lukács Péter panaszt tettek özvegy Jakab Imréné ellen. - Hasonlóan a történelmi nevek esetében: Gróf Széchenyi István; de szövegben: Miniszteri tárcát vállalt báró Eötvös József is.

  Tudom, kedves Balázs, ez egy számodra ismeretlen műből származik. Nem ártana forgatni! Hasznos ám, ha újságírónak akarja vallani valaki magát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dutrás Laci hat teherautót mentett ki a hó fogságából - videó, fotók

A győrsövényházi Fördős László másfél hete takarítja folyamatosan a hó fedte utakat Dutra 1000-es traktorával. Videó a bivalyerős "gépállatról". Tovább olvasom