Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ki lesz a Győri Balett igazgatója?

Pályázatot írtak ki a posztra hétfőn. Kiss János, a társulat jelenlegi igazgatója utolsó alkalommal indul.

Pályázatot írtak ki a Győri Balett igazgatói posztjára, az erről szóló dokumentumot hétfőn tették közzé a kormany.hu oldalon.

A pályázat benyújtási határideje 2015. január 14. A nyertes pályázó 2014. július 1. és 2020. június 30. között tölti be az intézmény vezetői posztját.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó szakmai önéletrajzát, a Győri Balett irányítására, működtetésére, fejlesztésére és menedzselésére vonatkozó szakmai programtervet, a művészeti munka öt évre szóló koncepcióját, a látogatottság növelésére szóló tervezetet, valamint a gazdálkodás hatékonyságát megőrző, illetve növelő elképzeléseket. Előnyt jelent a hasonló területen végzett szakmai tapasztalat.

Kiss János 1979 óta tagja a Győri Balettnek, mint táncművész, majd szóló táncos, 24 éve pedig vezetője. Fotó: H.Baranyai Edina
Kiss János 1979 óta tagja a Győri Balettnek, mint táncművész, majd szóló táncos, 24 éve pedig vezetője. Fotó: H.Baranyai Edina

A pályázatokat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának szakmai bizottsága véleményezi, majd tesz ajánlást az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságnak. A bizottság a pályázatok értékelése után tesz javaslatot a polgármesternek a vezető személyére vonatkozó közgyűlési előterjesztésre. A megbízásról a szakmai bizottság ülését követő első rendes testületi ülésen döntenek, figyelembe véve az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság ajánlását.

Kiss János, a társulat jelenlegi igazgatója az MTI-nek elmondta: utolsó alkalommal adja be pályázatát a vezetői posztra. Legfontosabb feladata – amennyiben sikerül elnyernie a pozíciót - a következő öt évben az lesz, hogy kinevelje utódját, aki reményei szerint a társulat jelenlegi művészeti asszisztense, Velekei László lesz. Személyében „biztos kezekben lesz a társulat"- fogalmazott Kiss János.

Művészeti terveiről szólva hozzátette: a közönség és a fenntartó elvárásainak továbbra is igyekszik majd megfelelni, emellett szeretné tovább öregbíteni a nemzetközi hírű együttes hírnevét. 

A társulat a 2013/214-es évadában 37 önálló balett-estet adott, repertoárja 7-8 műsoron tartott, valamint 2-3 új mű bemutatása alkotta. Az idei évadban a már öt futó darab műsoron tartása mellett két újabb bemutatóval készültek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri politikusok vagyonleltára - 3. rész

Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett. Győr elöljárói válaszolnak. Tovább olvasom