Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ki kapja a gyöngylabdát? Licit a beteg gyermekek javára

Győr-Gyarmat - Licitre ajánlotta fel a gyöngyfűző-rekord felállításakor 2005-ben készített flitteres focilabdát a gyarmati iskola. A kikiáltási ár 100 ezer forint, ajánlatokat e-mailben lehet tenni (az online@kisalfold.hu címre.). A bevételt a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítványa kapja.

A Gyarmati Általános Iskola gyöngyfűző szakköre az elmúlt években több, 24 órás gyöngyfűző rekordot állítottak fel, többször túlszárnyalva korábbi eredményeiket. Országos rekordlistára is bekerült amikor 4,7 kilométer drótra 288 ezer gyöngyöt fűztek fel. Összesen 681 virágot készítettek, a fára 165 levél, 161 virág került.


A szakkör vezetője, Hollenczerné Balogh Ilona elmondta lapunknak, jövő tavasszal rendezik iskolájukban a „VIII. 24 órás Gyöngybuli-t". Az elmúlt 7 rendezvényből 4 került a magyarországi legek – rekordok.hu – közé. A szakkör 2005-ben nem gyöngyöt fűzött, hanem gombostű segítségével flittereket és gyöngyöket tűztek fel hungarocell gömbökre.

– A lelkes, hatvan tanulóból álló csapatunk szereti a focit, de akkor nem rúgta, hanem „készítette" a focilabdát. A fekete-fehér flitterekkel és gyönggyel készült labda mintegy harmincezer elemet tartalmaz.

Rendezvényeinken, azóta is sokan megcsodálták. Közeledik a karácsony, a mi iskolánk is szeretne az adományozók közé tartozni, ezért úgy döntöttünk, hogy felajánljuk ezt a különleges labdát licitálásra focirajongók számára. Ehhez kérjük a Kisalföld segítségét – fordult lapunkhoz Hollenczerné Balogh Ilona.


A szakkörvezető elmondta, hogy a liciten befolyt pénzt a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány-nak ajánlják fel eszközfejlesztésre. A kikiáltási ár 100 ezer forint, a licitálás december 17-én éjfélig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városi KDNP az év eredményeit idézte

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) városi szervezete szóvivője, Herkely Ákos és Sík Sándor… Tovább olvasom