Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ki jár jól a kerti hulladékgyűjtéssel?

A kerti hulladék gyűjtésével kapcsolatos levélre válaszolva a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba nyilatkozott.
„Már harmadik alkalommal reklámozzák a Komszol illetékesei az új rendszerű kertihulladék-gyűjtést. Időt, pénzt, energiát nem kímélve ötlötték ki a lakosság számára »sokkal kedvezőbb új rendszert« alkalmazva fényképezést, bizonylatolást és GPS-t is. Csak közben elkerülte a figyelmüket, hogy az új rendszert minden átmenet és előzetes bejelentés nélkül vezették be. Gyakorlatilag nem hagytak arra lehetőséget, hogy az előző évben megvásárolt és esetlegesen megmaradt kötözőzsineget és zsákot módja legyen a polgároknak felhasználni az új rendszerű szállításnál. Hiszen egyszer már – megelőlegezve a majdani szolgáltatásért – kifizették a díjat.

Azt szeretném megtudni, hogyan lehetne a fel nem használt és így megmaradt kötözőket és zsákokat beváltani az új rendszerű szállításnál. Példa van hasonlóra a városban: hiszen a Kisalföld Volán a tavalyi buszjegyeket beváltja az új megvásárlásakor és nem éri anyagi kár sem a jogkövető polgárt, sem a szolgáltatót."

A kerti hulladék gyűjtésével kapcsolatos levélre válaszolva a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba elmondta:

– Cégünk minden szolgáltatásnál, így a kertihulladék-gyűjtésnél is folyamatosan törekszik a hozzánk érkező lakossági észrevételek hasznosítására. Ez a zöldhulladék gyűjtésében sincsen másképpen. Szakembereink a rendelkezésre álló véleményeket, adatokat és tapasztalatokat figyelembe véve készítették el az ügyfeleinkre nézve egyszerűbb, jobban követhető és olcsóbb, új gyűjtési rendszert.
A szóvivő elmondta, hogy a lakosság tájékoztatása január közepén vette kezdetét. Ennek keretében a győri újságokban, rádiókban, internetes portálokon, valamint televízióban mutatták be az új gyűjtési módot.

– Január utolsó hetében, az aktuális számlalevelünk mellékleteként minden győri háztartásba eljuttattuk ezzel kapcsolatos tájékoztatónkat, melyben az összes fontos tudnivaló olvasható. Mint ismeretes, február elsejétől akármilyen zsákba rakva és akármilyen kötözőanyaggal átkötve a járatnapot megelőzően kihelyezhető az ingatlan elé az elszállításra a kerti hulladék – magyarázta Nagy Csaba, majd folytatta:

– Tekintettel arra, hogy cégünk kerti hulladék gyűjtésével foglalkozó szolgáltatása február elseje előtt a tisztelt ügyfelek rendelkezésére állt, így lett volna lehetőség a megvásárolt zsákok és a kötözőanyag felhasználására. Ennek ismeretében ezeket nem tudjuk visszaváltani.
Nagy Csaba elmondta még, míg 2006 augusztusától 2007. január végéig, tehát fél év alatt a telefonos ügyfélszolgálat zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban 170 észrevételt rögzített, addig februárban – az új gyűjtési mód bevezetése óta – mindössze 3-an telefonáltak, ők is érdeklődtek.
A szolgáltatásért korábban 60 liternyi hulladékért 268 forintot kellett fizetni, ennyibe került a lebomló zsák és az egységnyi kötözőanyag. Most 600 forintért 1000 liternyi – egy köbméter – rőzsét szállít el a Komszol. Ugyanezek az információk megtekinthetőek a www.komszol.hu internetcímen elérhető weboldalon, az „Aktuális" menüpontra kattintva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelem 18 méteren

A hat Credo buszból öt Győrött, egy pedig Sopronban lépett szolgálatba. Az új járművek 18 méter hosszúak, 170 személyt képesek befogadni, fűtésük-szellőzésük korszerűen megoldott. A csuklós buszok darabonként 52 millió forint (plusz áfa) értékűek. Az ezeknél kisebb járműveket is számítva a Kisalföld Volánnak már 80 Credo busza van. Az ünnepélyes átadást tegnap tartották a megyeszékhelyen. Tovább olvasom