Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ki bünteti a győri lakosokat?

Az összesen 11 milliárd forintnyi csomagból 4 milliárdot tesz ki a Tihanyi úti aluljáró, 3,8 milliárdot a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése.
– Győr fejlődése érdekében Szakács Imrével 12 pontból álló módosító javaslatcsomagot nyújtottunk be a jövő évi költségvetéshez – jelentette be Győrött Birkás Tivadar országgyűlési képviselő (Fidesz-MPSZ).

Az összesen 11 milliárd forintnyi csomagból 4 milliárdot tesz ki a Tihanyi úti aluljáró, 3,8 milliárdot a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése. Kerékpárutakra 500 milliót, a Széchenyi tér felújítására 800 milliót, lakótelepi játszóterekre 200 milliót kérnek többek között az ellenzéki képviselők.

– A javaslatok egy részét már tavaly is megpróbáltuk érvényesíttetni a költségvetésben, sajnos leszavazták – jegyezte meg Birkás Tivadar. – Arra kérjük Balogh József polgármestert, lobbizzon, hogy a fejlesztési forrásokból Győrnek is jusson. Tavaly ugyanis a szocialisták egyik „erős embere", Toller László, az MSZP volt pénztárnoka, Pécs polgármestere kijelentette: „Győr gazdag város, annak nem kell támogatás."

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a polgári kormány idején, amikor több mint tízmilliárd forint fejlesztési pénz érkezett Győrbe, a szocialisták azt hirdették: „a Fidesz bünteti Győrt". – Ezzel szemben a szocialisták alatt 1994–98 között lényegében nem kapott pénzt Győr, mint ahogy 2002–2004 között sem – tette hozzá, hangsúlyozva: egy olyan városban, amelyik jelentős mértékben húzza a gazdaság szekerét, a leginkább szükséges lenne a fejlesztés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozás a kamionok ellen

  Tovább olvasom