Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kézművesség ezer éve idén Győrben volt

A kereskedelmi és iparkamaráknál már több mint tíz éves hagyománya van a Kézművesség ezer éve rendezvénysorozatnak, melynek mindig más-más térség ad otthon.

A konferenciához, szakmai programokhoz idén a megyei kamara székházában kézműves kiállítás és egy reprezentatív kiadvány megjelentetése is kapcsolódott.


Az országos kamarából és a megyékből magas szintű delegáció vett részt az ünnepségsorozaton. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos elnökségi ülést is tartott a Városházán, ahol Borkai Zsolt tartott napirend előtti tájékoztatót.


Parragh László országos kamaraelnök kiemelte, hogy megerősödésük érdekében közel kell hozni a kamarához azokat az alkotó embereket, akik kezük munkájával, fantáziájukkal, esetleg átvett tovább vitt tudásukkal terméket állítanak elő. Ők azok a kézművesek, sok esetben művészek, akik termékeiket eladva fenntartják magukat és újabb alkotásokat finanszíroznak. A kézműves termékeknek turisztikai jelentősége is van. A vendégek szívesen viszik haza a tájegységre jellemző tárgyakat, amelyről az ott töltött kellemes napok később is eszükbe jutnak. Konferenciát is tartottak. A programokon felszolgáló tanulók és előadóművészek, táncosok, zenészek is kitettek magukért. Az országos kamarai delegáció az AUDI-ba látogatott és Pannonhalmi Apátság fejlesztéseit is megismerhette.

Kézművesség ezer éve kiállítás Győrben a kamarai székház megújuló aulájában még két hétig megtekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most már igényelhet útlevelet, személyit az okmányirodában

Országszerte probléma volt az okmányirodák informatikai rendszerével hétfőn. Javították a hibát. Tovább olvasom