Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kézigránátot dobáltak, tankba ültek a gyerekek Győrben - videó, fotók

Tart a Nyitott Kapuk Hete rendezvénysorozat a győri laktanyában.
A Magyar Honvédség egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemi alakulata, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred június 2. és 6. között immár 4. alkalommal rendezi meg Győr és a régió pedagógiai-, oktatási intézményei számára a "Nyitott Kapuk Hete" nevű programsorozatát.

A szervezők e rendkívül népszerű esemény keretében biztosítanak lehetőséget a kíváncsi nebulóknak a vakációt megelőző tanórák hasznos eltöltésére.

Videó: Cseh Róbert

A Rába-parti város alakulata 2011-ben nyitotta meg először szervezett formában kapuit a megye óvodás, általános iskolás, valamint a középiskolás csoportjai előtt az előző évek során mutatkozó jelentős társadalmi igény kielégítése érdekében.

A "Nyitott Kapuk Hetével" a győri alakulat egyedülálló lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően – egy színes és tartalmas elemekben bővelkedő programsorozat keretében – játékos módon gazdagodhassanak új ismeretekkel.

Idén az előzetes regisztráció alapján a több tucat győri, illetve Győr környéki intézmény összesen 100 csoportjának, osztályának közel 3000 gyermekét várják a skarlátpiros barettsapkás honvédek. A laktanya egész héten 9.00 – 14.00 között látogatható, a légvédelmi rakétás egység pedig kísérőket biztosítva vezeti körbe az ifjú vendégeket a likócsi bázis falain belül kialakított programpontokon.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert

A gyerekek a rendelkezésre álló öt nap alatt nem csak a laktanyát, az épületekben kialakított körleteket, vagy a Csapatmúzeum, illetve az emlék szobák tárlatát vehetik szemügyre, hanem a katonai testnevelésen valamint az alaki foglakozáson keresztül maguk is belekóstolhatnak a valódi katonalétbe.

A nebulók ezenfelül beülhetnek, bemászhatnak az alakulótéren felsorakoztatott haditechnikai eszközökbe, próbára tehetik ügyességüket kézigránátdobásban, kezükbe vehetik egyebek mellett a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabélyt és pisztolyt, sőt lézeres puskával, valamint a kiképzés során nap, mint nap használatos rakétaindító szimulátorral még lőhetnek is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc éve nem épül a bőnyi ipari park: a transzformátort már szétverték - fotók

A napokban több mint 110 szőlőhegyi lakos és üdülőtulajdonos tiltakozott a végtelennek tűnő beruházás ellen. A területet tulajdonló cég felszámolás alatt áll. Tovább olvasom