Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kezesség miatt került adósságcsapdába

Győr - Egykor pincérként dolgozott az a rokkantnyugdíjas asszony, akit – állítása szerint – rútul megvezettek.

Kezességet írt alá egy ismerősének, aki egyszerűen eltűnt, sem a bejelentett címén, sem pedig az ismertségi körében nem találja. A becsapott asszony lakását a tartozás miatt viszi a bank. H. Márta tanulságképpen osztotta meg velünk történetét.

Az ismerős szinte kisírta az asszony aláírását, H. Márta olyan papírokat írt alá, miszerint ismerőse egymillió forintot vesz fel vállalkozásuk beindításához. Az egymillió forintból kettő, majd három lett úgy, hogy fedezetül az asszony két szoba hallos lakása szolgált. Szombathelyen kellett aláírni a papírokat, s azóta Márta sem a bankos közvetítőt, sem pedig az ismerősét nem látta.

– A barátom nem fizetett, ez biztos – szögezte le a megvezetett asszony.

– A felszólításokat sem én kaptam a banktól, tavaly karácsony előtt viszont pusztán azzal kellett szembesülnöm, hogy nagy baj van, sok hónap elmaradás terheli a számlát, s előbb-utóbb felmondják a szerződést. Rettenetes érzés volt.

H. Mártának a nyugdíjából mindössze 28 ezer forintja marad, a többit levonják. Jóformán nincs is már mit beosztania, ráadásul szívproblémái lettek, a vérnyomására is gyógyszereket szed. A családja, három gyermeke elfordult tőle, mára senkije nem maradt.

– Azt nem mondom, hogy soha senkinek nem segítek, de szörnyű, ami történt – mondta az asszony. – Súlyos beteg vagyok, miközben viszik a fejem fölül a lakást. Tönkrement az életem, egyetlen aláírásomba került...

Olvasóink írták

 • 10. MTT 2009. augusztus 17. 14:47
  „Nálunk az ilyen ügyeket, ha éppen szükség van rá, csak és kizárólag családtagjainkkal csinálunk egymásnak. Ezen belül is, szűk családra gondolok, apa, mama, anya, gyerek. Aztán kutya kötelessége fizetni amit vállalt. Senki nem csap be senkit, de számíthatunk egymásra. Ez így fair.”
 • 9. Truder 2009. augusztus 17. 14:45
  „Az utcai koldus azért más kategória..
  Most ha valaki sírva könyörög,az semmit nem jelent,ilyen alapon a halálos ítéletemet is aláírhatom.”
 • 8. Truder 2009. augusztus 17. 14:40
  „Mindenesetre én azt találtam erősnek,hogy ".Gondolom,nem véletlen,hogy a gyerekei sem beszélnek vele..."
  Ezzel pedig arra szerettem volna célozni,hogy elképzelhetőnek tartom,hogy a gyerekei le akarták beszélni erről a marhaságról,de valószínű,hogy nem hallgatott rájuk...Ezek után nem csoda,ha megharagudtak rá.”
 • 7. Truder 2009. augusztus 17. 14:38
  „Ismerős--messziről jött ember,azt mond,amit akar.Továbbra is azt gondolom,hogy nagy könnyelműség volt aláírnia,jóformán azt sem tudta kinek,mit ír alá...még az összeg is menet közben kúszott fel.Zavaros ez az egész.
  Igaza van Goldmundnak az alábbi hozzászólásában.”
 • 6. tricse 2009. augusztus 17. 14:38
  „Vannak olyan emberek akik nem tudnak nem-et mondani,ha valaki segítséget kér tőlük--legyen az családtag,barát,ismerős vagy csak egy utcai koldus! Sajnos én is ilyen vagyok,bár kezesnek alkalmatlan lennék!
  Mindenesetre én azt találtam erősnek,hogy ".Gondolom,nem véletlen,hogy a gyerekei sem beszélnek vele..."”
 • 5. Truder 2009. augusztus 17. 14:27
  „3. hozzászólás tricse 2009.08.17. 13:19
  Kedves Tricse..Itt ismerősről van szó,(nem gyerekről,és közeli családtagról!!)és én ehhez szóltam hozzá!Gondolom figyelmesen elolvastad te is!Mellesleg igen,vannak elveim,amikhez szoktam ragaszkodni.A gyerekemnek pedig ha tudok adok,ha nem,tudomásul veszi,és nem kér tőlem olyat,hogy zálogosítsam el a házamat...”
 • 4. Goldmund 2009. augusztus 17. 13:24
  „Azt nem értem, hogy ha vonják tőle a részleteket ("mindössze 28 ezer forintja marad, a többit levonják"), akkor miért vinnék el a feje fölül a lakást? Úgy gondolom ez vagy-vagy alapon működik.
  Egyébként van megoldás: a két szoba hallos lakásba fogadjon egy albérlőt, így ha nem is élne fényesen, de azért éhen nem halna.”
 • 3. tricse 2009. augusztus 17. 13:19
  „Nem egy ismerősöm jár hasonló cipőben! Az előző "mélyen együttérző és überokos" hozzászólóknak üzenem,ha egy családtagod,mondjuk a gyermeked fordul hozzád egy ilyetén kéréssel akkor is gondolom simán megtagadod!
  Valakinek az élete ment rá,nem csak a háza erre!”
 • 2. Truder 2009. augusztus 17. 11:56
  „Biztos nem tarkó lövéssel fenyegették,hogy írja alá a papírokat..Dr 73 nak igaza van.Gondolom,nem véletlen,hogy a gyerekei sem beszélnek vele...”
 • 1. dr73 2009. augusztus 17. 10:09
  „Szóra sem érdemes.Előbb kellett volna gondolkodni......
  nem sajnálom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízből egy vendég elmaradt

Győr-Moson-Sopron - Az idegenforgalom jelentős visszaeséséről tanúskodnak a KSH adatai. Az utazók az… Tovább olvasom