Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kezdődik az azbesztmentesítés

Megvan a pénz és a szükséges engedélyek, így elkezdődhet Győrben a panelok azbesztmentesítése.

Megvan a pénz, s ami nem kevésbé fontos, a kivitelezők megszerezték a szükséges engedélyeket, így elkezdődhet Győrben a panelépületek azbesztmentesítése. Pénteken aláírták a szerződést a kivitelezőkkel.

A sajtó képviselői is jelen voltak tegnap délelőtt a győri városházán, amikor Balogh József polgármester aláírta a szerződést azokkal a cégekkel, amelyek elnyerték a győri paneles épületek azbesztmentesítési munkáit. Az Európai Unió 450 milliós, a magyar költségvetés 120 millió forintos, valamint a belügyi tárca 18 milliós támogatását a győri önkormányzat 12 millióval egészítette ki. Az összesen 600 millió forintból a megyeszékhelyen a jövő őszig 3126 paneles épület azbesztmentesítését végzik el. A rákkeltő anyagot 1968 őszével kezdődően panelos, házgyári épületekben az alagsori födém szigetelésére használták. Nagyon fontos közegészségügyi és környezetvédelmi érdek megszabadulni az azbeszttől. Erre a Vidra Környezetgazdálkodási Kft. VD Azbesztmentesítési Konzorcium, valamint a West Hungária Bau Építő Kft. kapott megbízást.

A nagy munka három hét múlva kezdődik. A kibontott nagy mennyiségű, több mint 22 ezer négyzetméter felületű azbesztet az aszódi veszélyeshulladék-tárolóba szállítják. Győr az országban az elsők között kezd hozzá ehhez. A jövő őszig azbesztmentesítendő több mint 3100 lakás mintegy egyharmada azon lakásoknak, amelyek az elmúlt 35 évben Győrben és környékén hasonló módon, hasonló szigeteléssel készültek. A város majdan folytatni kívánja az azbesztmentesítést.
F. J.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrhő: nyáron karbantart és fejleszt

A Győrhő a fejlesztésekre költött pénz nagy részét a gázmotoros erőműből teremtette elő. Tovább olvasom