Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Kezdődik a báli szezon - farsangi eseménynaptárral

Győr-Moson-Sopron - Az igazán nagy bálozók napokig, sőt, hetekig készülnek a szezonra. Cikkünk segítséged ad nemcsak abban, hogy hol milyen bál lesz, hanem abban is, hogy mennyibe kerül egy-egy kellemes este.
Ha szigorúan csak szolid, ám alkalomhoz illő ruhát szavazunk meg magunknak és a párunknak, 40–50 ezer forintnál olcsóbban aligha ússzuk meg a vásárlást, és akkor a lábbelit és a kiegészítőket nem is számoltuk.

Keresettek a tüllel vagy flitterrel ékesített, hosszú, spagettipántos egyberuhák, a két-, háromrészes alkalmi költemények, – ezekhez 18–25 ezer forintért juthatunk hozzá. A báli szezon színpalettája a barnától a türkizig, az aranytól a bordóig rendkívül széles, de van, aki leginkább a slankító feketére esküszik.

Aki kevesebbel is beéri, kínálatra lelhet egy-egy használt árukkal foglalkozó butikban is. Az ár meglepően baráti: akár 1500–2000 forintért hozzájuthatunk egy lurex vagy egyéb anyagból készült darabhoz.

Kiemelt jelentőséggel bírnak a kiegészítők, a férfiaknál egy-egy szép nyakkendő igazi éke az öltözéknek. Csokornyakkendőt 4990 forintért, az egyik győri butikban „sima", ám márkás nyakkendőket most akciósan 4000 forinttól 7980-ig láttunk.

Új helyett: Az sincs kizárva, hogy egy jelmezkölcsönzőben találunk rá az igazi ruhára. Polócz Ildikó győri üzletében például van miből válogatni. Fotó: H. Baranyai Edina

Hódít a reneszánsz

Érdemes bekukkantani ilyentájt a jelmezkölcsönzőkbe is: egy-egy tüllkendő, boa vagy akár komplett ruha nemcsak a viselőjének, de a bálozó társaságnak is páratlan élményt szerez.

– Sokan keresnek reneszánsz darabokat, Héderváron például korhű öltözékben szerveztek szilveszteri mulatságot – mesélte Némethné Kökényesi Györgyi jelmeztervező, ruhakészítő. – Ma már egy házibulihoz, szalagavatóhoz vagy egyéb családi eseményhez is hozzátartozik a szép ruha, a megszokottól eltérő kosztüm vagy viselet. Nekünk, készítőknek is öröm látni a ruha viselőjének izgalmát, készülődését az alkalomra.
Sokan csupán egy-egy kiegészítővel dobják fel a legegyszerűbbnek tűnő hosszú ruhát, ami szintén számos variációt takarhat.


Egy kellemes este ára

A báli belépők, akárcsak a  helyszínek és programok, különbözőek. A jótékony céllal meghirdetett rendezvényekre nagyjából 12–15 ezer forintért lehet jegyet kapni. Mindez Győrre érvényes. Ízelítőül pedig a borsosabb árakból: a budapesti Operabálba 62.500 forint plusz áfáért juthatunk el, ám ha különteremre vágyunk, az a duplájába kerül. A páholybérlet ennél is húzósabb: 250 ezer forint fejenként, ám az ár minden esetben tartalmazza a páratlan műsort és a korlátlan italfogyasztást.
Szép frizura, alkalmi smink


Kökényesi Györgyi elmondta még, noha a szezonban folyamatosan, sokszor még éjjel is dolgozik, a bálba a legegyszerűbb ruhában megy el.
Kritikus, ugyanakkor a legnagyobb öröm, ha egy-egy szép darabhoz különleges flittert, zsinórt, tollat talál, így valóságos ruhaköltemény születik a keze alatt.

A ruha és a cipő beszerzésével persze még nincs vége a kiadásoknak, hiszen a báli frizura és smink szintén elengedhetetlen. A hosszú hajból fésült és díszített kontyért 4 ezer forintot is otthagyhatunk akár, az alkalmi, rövid frizurák ennél kevesebbe kerülnek, a báli smink 2000–2200 forint.

__________________________________________________________
Ízelítő a báli kavalkádból

Február 3.: barokk gyermekbál (Zichy-palota, Győr).

Február 9.: orvosbál (Big Ben Club, Győr), Corvinus-bál (Mediterrano, Sopron).  

Február 15.: megyei futballbál (Hotel Konferencia, Győr).

Február 16.: Operettbál (Hotel Konferencia, Győr), Erdélyi bál (Amstel Café és Étterem, Győr - 19 óra), lovasbál (Mediterrano, Sopron). 

Február 23.: nyugdíjasok farsangi bálja (Pattantyús művelődési központ, Győr), olimpikon séfek bálja (Hotel Sopron, Sopron), Rotary-bál (Pannonia M. Hotel, Sopron).  

Április 5.: jogászbál (Big Ben Club, Győr).

Idén elmarad a győri iparosbál, míg az Első Győri Lions Club hagyományos rendezvényét várhatóan február második hétvégéjén szervezik.

Olvasóink írták

 • 10. gyakor 2008. február 06. 14:27
  „Előző hozzászólásomat, ha lehet, kérem semmisnek tekinteni. Nagy baromságot írtam!
  "farsanghétfőnek" van igaza. Bocsánatot kérek!”
 • 9. gyakor 2008. február 05. 12:00
  „Kedves "farsanghétfő"! Távol áll tőlem a kioktatás szándéka, de mondandód egy kis kiigazításra szorúl, néprajzi és bibliai értelemben.
  A bőgőtemetés népi szokás, a tél temetését szimbolizálja. Ez időben tulajdonképpen rendben van.
  A farsang és a nagybőjt közötti választónap hanvazószerda. Az idén március 1-re esik. Innen számítva negyven nap husvét. Ha észrevetted husvét nem esik mindíg azonos időpontra.”
 • 8. FERGIE 2008. február 05. 01:13
  „Cs.János: ennek a hozzászólásnak semmi értelme!!!”
 • 7. Olvasó* 2008. február 04. 16:34
  „Cs. János .Ismét kitett magáért.Nevetséges,értelmetlen a hozzászólása.Aki ennyire buta ,az ne vigye a nyilvánosság elé,mert csak szégyent vall vele.Most már értem miért csak 4 a barátai száma.Gondolom,ha az utálói is regisztrálva lennének,akkor több százas lenne a táboruk. A rendszergyűlölő,aki mindenért másokat hibáztat és csak sopánkodni,irigykedni képes.Ön előtt is ott volt,(van) a lehetőség,hogy többre vigye az életben,kár,hogy az értelmi szintje az,ami miatt ez lehetetlenné vált(válik). Íme itt van ő,akit érdemes mutogatni. http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11560034”
 • 6. Cseter János 2008. február 04. 16:18
  „Jöhet a madárkoncert, buggyantott tikmony és a kakashere pörkölt!
  Persze leszenek ujdonságok az urhatnám polgároknak! Már régészkedik a kelta menüt a " disznó szálló" helyén! Lehet, hogy már az avarbann találtak is egy-két törrött avarkori cserép edény!Az ízlésficamosoknak az szép és csodálatos! Hát meg is érdemelnék, hogy abban tálaljanak nekik a bulijuk mután! Még, hogy munka után! Szerintem fogalmuk sincs arról mi a munka, az, hogy megengedhetik maguknak e drága szórakozást az arra vall, hogy könnyen szerzik a pénzt! Mert, aki keményen megdolgozik érte az nem flancolja el e hobbi bulira!”
 • 5. Olvasó* 2008. február 04. 14:45
  „and! Inkább csak irigykednek! Arra viszont nem gondolnak,hogy nagyon sokan vannak olyanok,akiknek se lakásuk,se autójuk,se számítógépük ,mert annyira szegények...akkor ők most a Cseter és Fernandó féléket kell,hogy irigyeljék és kritizálják?Nevetséges mindkét hozzászólás.Igenis aki megteheti menjen és bálozzon,hisz ez egy remek alkalom arra,hogy kicsit szórakozhassanak azok akik a hétköznapjaikat a munkába temetkezve töltik el és nem nap mint nap csak a számítógépet bámulják,közben keseregve szidalmazzák a rendszert,magukat sajnáltatva. Nevetséges mindkét saját magát minősítő hozzászólás!”
 • 4. farsanghétfő 2008. február 04. 14:34
  „Jókor frissítik ezt a cikket, így farsanghétfőn, amikor már csak másfél nap van hátra a mulatozásból. nem tudom, hogy :´( vagy :)
  De hát ne csodálkozzunk, manapság nem divat odafigyelni arra, hogy pontosan fogalmazzunk.
  Holnap este temessétek el a bőgőt, jön a böjt!”
 • 3. and 2008. február 04. 13:38
  „Ti ketten, nem vagytok normálisak!”
 • 2. Fernando Torres 2008. január 10. 13:59
  „A báli szezon majd budapest utcáin és a Kossuth téren kezdődik majd, ha ez a hazug, magyartipró kormány nem távozik önként.Hogy mer egy normális, egészséges gondolkodású ember bálozni, amikor a megszorítások, és takarékossági intézkedések következtében az emberek többsége az ereje és türelme végén jár?”
 • 1. Cseter János 2008. január 09. 14:42
  „Gondolm ez nem a minibál béren és nem a kifosztott nyugdíjasoknak szól, de főleg nem a hajléktalanoknak.
  Pesze az urhatnám polgárok is elvárják, hogy az elesettek élő védő szentej a szárnyai alá vegye és a jóléti banzájaikhoz szerezzen csodálókat. Igaz itt nem az 1800,-Ft.-os nyugati" kilós bálabutikok" rongyai kerülnek a kifutókra így lessz mit csodálni!
  Csupán azt sajnálom, hogy a néhai polgármester már nem möltözhet be a barokk bulikba! Pedig milyen jól állt neki! Akkoriban ülték végig a Baross és az Aradi utat a koldulók tucatjai! Igaz e réteg azóta meg sokszorozódott!Csak néha megfagynak, éhen halnak vagy ép a börtönökben veszitik életüket! Ha nem ép a családok irtják ki magukat e fene jó rendszerben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk: Győrben 72 vasutasból 7-en sztrájkolnak

A nappali forgalmi szolgálatra jelentkező 2.592 fő vasutasból 271 sztrájkol az országban, Győrben… Tovább olvasom