Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Kezdődhet a munka: aláírták a Petz-kórház 11,2 milliárdos fejlesztési szerződését - videó

Csütörtökön elkezdődhet a másfél évig tartó, 11,2 milliárdos fejlesztés a győri Petz-kórházban: aláírták az erről szóló szerződést.

Portálunk a támogatási szerződés 2009 decemberi aláírásától kezdve követte végig a bő másfél évig húzódó közbeszerzési eljárást.

Mint ismert, a közbeszerzés első fordulója sikertelenül zárult, de a Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. és a Közgép Gép- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta S+K 2011 konzorcium két hete megnyerte a második fordulót.


Látványterv a 21. századi Petz-kórházról.
Látványterv a 21. századi Petz-kórházról.A kórházi fejlesztés az egész régiót érinti
 
"Több mint 10 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a Petz-kórházban, mely nem csupán a megye, de a régió számára is rendkívül örömteli tény, hisz más megyékből is kerülnek ide gyógyulni akaró betegek.

2007 őszén tartottuk az első megbeszélést a sikeres pályázat reményében; az utóbbi négy évben mind a kórház, mind a megyei önkormányzat munkatársai rendkívül sokat tettek, dolgoztak azért, hogy ezt a pillanatot elérjük" - mondta dr. Szakács Imre, a fenntartó, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke az ünnepélyes aláírás előtt.

"A közbeszerzési eljárás második fordulójában a műszaki, tartalmi pontosítások tették lehetővé, hogy mindkét fél számára elfogadható, korrekt szerződést írjunk most alá" - tette hozzá dr. Szakács Imre.

A Petz-kórház 11,2 milliárdos modernizálásának műszaki átadásának hivatalos időpontja 2012. december 15, majd ezt követően kerülhetnek az új eszközök, berendezések a megyei kórházba, míg végül a betegek elfoglalhatják a 21. századi egészségügyi intézményt.Feszített időhatárok: csütörtökön megkezdődik a tényleges munka 

A nyertes konzorcium egyik tagja, a Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. ügyvezető igazgatója, Vermessy Sándor elmondta: csütörtökön nem csupán formálisan veszik át a munkaterületet, hanem rögtön a tényleges munkálatok is megkezdődnek. (Utóbbira a feszített időhatárok miatt van szükség.)

"Az elkövetkező másfél esztendő kellemetlenségek is jár majd, mivel a kórház jelentős része felvonulási területté válik. Nőni fog a zajterhelés, a porszennyeződés mértéke is.

Mi a magunk részéről mindent elkövetünk majd, hogy ezeket próbáljuk az elviselhető szinten belül tartani" - tette hozzá Vermessy Sándor. A Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. legnagyobb eddigi munkája Győrben az Árkád felépítése volt.

Dr. Kiss Róbert, Vermesy Sándor, Szakács Imre, Dr. Tamás László János
Dr. Kiss Róbert, Vermesy Sándor, Szakács Imre, Dr. Tamás László János


"Kérjük betegeink, a látogatók és munkatársaink türelmét, megértését"

Dr. Tamás László János, a Petz-kórház igazgatója úgy nyilatkozott, hogy "a kórház felkészült a beruházás megkezdésére, s hajlandóak vagyunk minden kompromisszumra a fontos fejlesztések érdekében.

Ehhez kérjük betegeink, a látogatók és munkatársaink türelmét, megértését: mindenki toleránciájára szükség lesz ahhoz, hogy a 21. század kórház megvalósulhasson Győrben".
 

A Petz-kórházat érintő változásokról, az építkezés várható üteméről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Olvasóink írták

 • 9. Bo9903 2011. június 01. 20:57
  „A 8. hozzászóló roppant közel van az igazsághoz. És tényleg, béremelésről mikor lesz aláírva valamiféle megállapodás? És nemcsak orvosok, meg ápolók vannak ám, akinek megalázóan a lacsony a bére, hanem a betegszállítóknak, adminisztrátoroknak, takarítóknak is..... mert egyik a másiktól mindig függ, nemde?
  Remélem, az új szárnyban személyzet is lesz amúgy..... mert milyen érzés is dolgozni éhbérért a csilli-villi épületben, az tényleg csak olyan mint a kirakat, de ami a színfalak mögött van...”
 • 8. Pikulics 2011. június 01. 18:49
  „Remélem, hogy a pénzböl telik korszerü táblákra is, mint például:
  WC-ajtón: Papirról mindenki maga gondoskodjon!
  Kórterem ajtón: Kérjük a látogatókat, mossák le rokonukat, ismerösüket, mert nekünk arra idönk nincsen!
  Vizsgálóajtón: Kötszerröl mindenki köteles maga gondoskodni!
  Kórtermen: Hashajtó bevétele után beszarni tilos!
  Az ágyak fejénél: Használja a képzeletét, képzelje, hogy a deszkabetét egészségügyi matrac!”
 • 7. Táncos 2011. június 01. 17:54
  „* illetve”
 • 6. Táncos 2011. június 01. 17:53
  „Ccc: Lesz helikopterleszálló is az ´A´ épület tetején, iletve helyi vállalkozók is szerepet kapnak, a villanyt is győri cég (Vill-Korr) csinálja majd.. ;)”
 • 5. arrabonem 2011. június 01. 16:53
  „Jó lesz, hasznos lesz, belül biztos korszerű is lesz.
  Kár, hogy a külseje ilyen rondára sikeredett - egy kvalitásos építészt találhattak volna.
  Úgy néz ki, mint egy nagyon elszúrt, igénytelen, vállalkozói társasház.”
 • 4. iq 2011. június 01. 14:49
  „A BÉREMELÉSRÖL IS ALÁRTÁK A MEGÁLLAPODÁST? AUDIT!!!”
 • 3. Gab2000 2011. június 01. 14:10
  „na fülke forradalmárok ehhez mit szóltok remélem nem zabáltok hamburgert és nem isztok kólát 300 ft meg sok volt mint vizit díj, mert ugye a 300 ft-t csak az fizette aki orvoshoz is járt maximalizált összegben ezt meg majd mindenki

  http://portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/eldolt_jon_a_hamburgerado_magyarorszagon_2.150340.html”
 • 2. ccc 2011. június 01. 13:42
  „Ennyi pénzért remélem betervezték és meg is építik a kivilágított mentőhelikopterleszállót is a tetőre. Ha nem akkor sz...rt sem ér az egész. Ráfér a korszerüsités. Meg azt is remélem, hogy sok helyi vállalkozó kap majd megbízást és nem Debrecenből jönnek villanyt szerelni.”
 • 1. dw748a 2011. június 01. 13:16
  „úú de sok pénzünk van :) egyébként meg helyes kell is a kórház korszerűsítés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó, nemzetközi nyári tábor indul Győrben

Camp4Unity néven különleges, nemzetközi nyári tábor indul a győri Achilles Parkban önkéntesek… Tovább olvasom