Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kezdődhet a mesterképzés

Győr - A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) kelt határozata értelmében a Széchenyi István Egyetem jövőre villamosmérnöki mesterképzést indíthat.
A Kisalföldet Kóczy T. László, a műszaki kar dékánja tájékoztatta arról az értesítésről, amelyet Szekeres Imre rektornak nemrég küldtek. A határozat szerint a MAB támogatja a villamosmérnöki mesterképzési szak indítását a távközlési rendszerek és szolgáltatások, valamint az automatizálási rendszerek szakirányokon. Megállapították, hogy „a tanterv összhangban van a szak képzési és kimeneti követelményeivel, a szakterületi kurzusok tartalma, az elméleti és gyakorlati képzés aránya alkalmas a komplex képzési célok megvalósítására, a doktori képzésre történő felkészítésre és az általános szakmai kompetenciák elsajátítására".

A bizottság értékelésében kiemelte még a helyi ipar szponzori tevékenységét, a kiemelkedő képességű hallgatók szervezett segítését, a szakfelelős professzor jelentős nemzetközi kutatási, publikációs eredményeit, illetve, hogy a szakirányok felelősei szakterületük kiváló specialistái, a tantárgyfelelősök pedig minden tekintetben megfelelnek az akkreditációs elvárásoknak.

– A Széchenyi-egyetem a villamosmérnök-képzés hetvenéves magyarországi monopóliumát törte meg a mesterszak indításának lehetőségével – értékelte az eredményt dr. Kóczy T. László. Bejelentette, az első mesterszakot jövő szeptemberben indítják, ám bizonyos speciális szakterületek iránt érdeklődő hallgatók áthidaló megoldásként már a januárban induló, keresztféléves mechatronikai mesterszak felvételével is megkezdhetik részvételüket a villamosmérnöki mesterképzésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még hetekig nagy dugók

Győr - Várhatóan másfél-két hétig tart még a jelzőlámpás forgalomirányítás a Marcalvároson átvezető,… Tovább olvasom