Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kezdik ''felöltöztetni'' az aluljárót

Utolsó szakaszába érkezett a győri Nádor aluljáró építése: jó három hónap van az átadásig.
A győri Nádor aluljáró szerkezetileg gyakorlatilag teljesen kész, erről győződhettek meg tegnap a város vezetői és a sajtó munkatársai. Balogh József polgármester a látottak alapján nem is mulasztott el köszönetet mondani az építőknek, akik költségtakarékosan, de nagyon jó minőségben, a határidőt mindenben tartva dolgoznak.

Zöld és sokat kibír

Bella Tamás, a kivitelező Strabag zrt. területi igazgatója megjegyezte: biztosak benne, hogy semmivel sem csúsznak, az eredeti határidőt – június 30. – tartani tudják. A területi igazgató visszatekintést is adott: a munkák jó egy évvel ezelőtt kezdődtek. Még állt a „repülőhíd", amelyen az elbontás utolsó napján sokan átmentek nosztalgiából. Ezért is gondolták úgy az aluljáró építői, hogy a híd egy darabját emlékül elhelyezik majd az aluljáróban...

Ez is persze már a „felöltöztetés" része, noha értelemszerűen nem a legfontosabb. Sikerült kiválasztani az aluljáró hangszigetelő burkolatát, egy cseh cég világhírű termékét. Éghetetlen, mínusz 30 és plusz 70 fok közötti hőmérsékletet elvisel, sav- és sóálló, a falfirkák könnyen eltávolíthatók róla. Hanggátló hatása 13 decibel, ami igen kiválónak mondható. A burkolást április 15-én kezdik.

Az aluljáró domináns színe a zöld lesz: a pálya sötétzöldjéhez pasztellzöld társul, az „emeleten" vezetett gyalogos- és kerékpárút burkolatát pirosra festik.

Jövő hétre kupolaminta

Az aluljáró két hídja között 31 méter sugarú átlátszó kupola feszül majd, 33x20,5 méter alapterületet befedve. A napokban kezdik építeni, hogy a jövő hét végi nyílt napon a nagyközönség legalább két kész elemét már láthassa. Május 15-ig teljesen késznek kell lennie.

Bella Tamás szólt arról is, hogy mivel a város a Győrben épülő Kika Áruháztól kapott bizonyos pénzt, erre emlékeztethetne a Tihanyi út–Mester u. körforgalmi csomópontjának közepén egy modern, jókora szék. S még számos, megvitatható ötlettel szeretnék emberközelivé tenni az aluljáró környékét. (Erre is szolgál majd az április 7-i nyílt nap.)

Még pár hónap türelem

A tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Péter, a város útkezelő szervezetének tájékoztatási munkatársa az aluljáróhoz kapcsolódó útépítési munkákról adott áttekintést. Szólt egyebek között arról, hogy a Tihanyi út–Mészáros u.–Csaba u. csomópont kiépítése, teljes pályacseréje csak lezárással lehetséges, ezért vált szükségessé a mintegy két hónapig tartó terelés a környéken, amely leginkább a Bartók Béla utat terheli. (Hetven jelzőtáblát kellett kihelyezni!)

A Tihanyi Árpád úton a Herman Ottó utcától a Magyar utcáig folytatódik a gázvezetékcsere. A leszűkült Tihanyi úton az általános megállási tilalmat tízméterenként meg kell szakítani, különben lehetetlenné válna mindenfajta áruszállítás. Közben a környéken vízvezetékcsere is folyik.
Az aluljáró északi oldalán, a Szent István úton sávlezárás lassítja a forgalmat az építés miatt, a Gárdonyi utcát csütörtöktől egyirányúsítják, ez a belvárosnak ezen a részén közlekedőknek okoz kerülőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikere az országos hiphoptáncversenyen

Gyulán rendezte meg a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség évadnyitó országos versenyét hiphop tánc… Tovább olvasom