Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kevesen voksoltak a peremkerületekben

Győr hét településrészén: Bácsán, Gyirmóton, Kismegyeren, Likócson, Ménfőcsanakon, Pinnyéden és Szentivánon vasárnap tartották a részönkormányzati választást. Alacsony részvétel mellett mindenhol eredményt hirdettek.
Gyirmóton: Kiss Károly az országgyűlési választásokra nem ment el, tegnap azonban ő is szavazott.
A megszokott módon reggel hat órakor nyitották meg a szavazóhelyiségeket Győr hét peremkerületében, ahol tegnap településrészi önkormányzati választást tartottak. A szavazók este hétig fáradhattak az urnákhoz leadni voksukat, s ahogy azt várni lehetett, a részvételi arány jóval alacsonyabb volt az országgyűlési vagy az önkormányzati választásokénál. Gyirmóton például a déli órákban az 1045 szavazásra jogosult lakosból csupán 134-en mentek el szavazni; Ménfőcsanakon pedig még ennél is alacsonyabb volt a részvétel: 2500-ból 68-an voksoltak délelőtt.

Akik elmentek szavazni

Kiss Károly a kivételek egyike volt: ő még dél előtt leadta szavazatát. A gyirmóti férfi általában akkor megy el voksolni, ha úgy érzi, közvetlenül saját sorsát érintő dologról van szó. Ez az oka annak, hogy bár az országgyűlési választásokon nem élt állampolgári jogával, az önkormányzatin és a mostanin viszont már igen.
Földing Gézáné ezzel szemben mindig elmegy szavazni, most is ezt tette: mint mondta, nem is tehetett mást, hiszen az indulók között egyik rokona is szerepel. A ménfőcsanaki özvegyasszony családja is rendszeresen eljár szavazni – állította Földing Gézáné.

Volt izgulnivaló

A településrészeket tekintve a legkevesebb izgulnivaló Pinnyéden akadt, ahol a négy megszerezhető helyre összesen négyen jelentkeztek. A legnagyobb harcot ezzel szemben Bácsán, Szentivánon és Ménfőcsanakon vívták. Bácsán a hat képviselői helyre tizenhatan jelentkeztek, Szentivánon tizennyolcan szerették volna megszerezni a hét mandátum valamelyikét, Ménfőcsanakon pedig tízen küzdöttek a négy helyért. Divatos szóval élve Gyirmóton, Kismegyeren és Likócson a jelöltek száma nem érte el a kétszeres túljelentkezést sem.
A győri helyi választási bizottsághoz a nap folyamán nem érkezett rendkívüli eseményről hír, a választásokat tehát semmi nem zavarta meg.

Az eredmények


Bácsa: 4334 szavazásra jogosultból 684-en voksoltak (16 százalék a részvételi arány). Képviselők lettek: Daszkalopulosz Vangelisz (független), Duck Líviusz (független), dr. Ferenczi Zoltánné (független), dr. Ottófi Rudolf (független), Petrovicz Attila (független), Velin Csaba (független).

Gyirmót: 1045 szavazásra jogosultból 285-en voksoltak (27 százalék a részvételi arány). Képviselők lettek: Koller József (független), Nagy Péter (független), Ódor Tiborné (független), Pócza Lajos (független).
Kismegyer: 1132 szavazásra jogosultból 204-en voksoltak (18 százalék a részvételi arány). Képviselők: Mednyánszki János (független), Nagy Gábor (független), Vas Imréné (független).

Likócs: 894 szavazásra jogosultból 134-en voksoltak (15 százalék a részvételi arány). Képviselők lettek: Áder György (független), Fülöp Gyula (független), Horváth Lajos (független), Poch Sándor (független).

Ménfőcsanak: 5863 szavazásra jogosultból 534-en voksoltak (9 százalék a részvétel). Képviselők: Baksa Kálmánné (független), Mező Lajos (független), Németh Jenő (független), Ventura Andor (független).
Pinnyéd: 491 szavazásra jogosultból 60-an voksoltak (12 százalék a részvételi arány.) Képviselők lettek: Fábián György (MSZP), Ferenczi László (MSZP), Horváthné Csala Ágnes (független), Kocsisné Pap Angelika (MSZP).

Szentiván: 6993 szavazásra jogosultból 590-en voksoltak (8 százalék a részvételi arány). Képviselők lettek: Ecker Gyula (független), dr. Fecske István (független), Kőszegi Németh József (független), Krasznai Zoltán (független), dr. Sik Sándor (Pro Urbe Egyesület), Stecina István (független), Szántó László (független).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagdad szülötte Győrben retteg

Hamama Fadi 25 éve él Győrben, a bagdadi születésű reklámszakember összes rokona Irakban maradt.… Tovább olvasom