Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kevesebbet utazik majd a szennyvíz Győr-Likócs és Győrszentiván térségében

Győr-Likócs és Győrszentiván térségében befejezéséhez közeledik a keleti tehermentesítő szennyvízvezeték építése.
Az építők várhatóan augusztus közepén üzembe helyezik a rendszert, így Győrszentivánon és az ipari parkban jelentősen javulni fog a szennyvíz-elvezetési szolgáltatás minősége.

Az idei év egyik legnagyobb beruházásáról Hoffer Gábor, a Pannon-Víz zrt. győri üzemmérnökségének vezetője elmondta, hogy a nyomóvezetékeket a Pannon-Víz zrt. október végén kezdte el építeni, saját beruházásban: – Likócsról indultunk, a csőfektetők májusban elérték az iparterületet, augusztus végére célba érnek, a Gólyarét utca magasságában rácsatlakoznak Győrszentiván meglévő szennyvízrendszerére.

Ősztől a győrszentiváni elválasztott rendszerben összegyűjtött kommunális szennyvíz nem terheli tovább az Ipar utcai főgyűjtőcsatornát.
A szentiváni szennyvíz jelenleg a Gólyarét utca–Vonal út–Hűtőházi utca–Kandó Kálmán utca útvonalon keresztül jut el az Ipar utcai főgyűjtőcsatornába. Ősztől lényegesen lerövidül a szennyvíz útvonala. Az új vezetéken a szentiváni Gólyarét utcától az ipari park északi területein a 10. sz. út és a Mosoni-Duna alatt átvezetve közvetlenül a győri szennyvíztisztítóba jut a szennyvíz.

– Legalább 3–4 órával kevesebbet utazik a szennyvíz – tudtuk meg Hoffer Gábortól –, a tartózkodási idő nagyon fontos, hiszen a frissebb szennyvíz könnyebben és jobb hatásfokkal tisztítható.

A szennyvíz-nyomóvezetékkel párhuzamosan, tőle néhány méterre egy ivóvíz-főnyomóvezetéket is fektettek, amely az ipari parkot északi oldalról is táplálja ivóvízzel. Eddig az iparterület csak délkeleti irányból, Győrszentivánon keresztül jutott ivóvízhez, az új vezeték közvetlen összeköttetést teremt a szőgyei főnyomócsővel.

Győr-Likócs és Győrszentiván térségében befejezéséhez közeledik a keleti tehermentesítő szennyvízvezeték építése. Az építők várhatóan augusztus közepén üzembe helyezik a rendszert, így javulni fog a szennyvíz-elvezetési szolgáltatás minősége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Tovább olvasom