Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Kevesebben élünk a régióban

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest 2009 első felében kevesebben születtek hazánkban. Nyugat-Dunántúlon a legdrámaibb a csökkenés. A gyermekvállalásnak a családtámogatási rendszer jövőre életbe lépő változásai sem kedveznek.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrég hozta nyilvánosságra adatait: az idei első félévben 47.110 gyermek született, 1,8 százalékkal (878 babával) kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 66.590 volt, ami 0,4 százalékos emelkedés 2008. január–júniushoz képest. A természetes fogyás 19.480 fő, 1137-tel több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével Magyarország becsült népességszáma az időszak végén 10 millió 20 ezer fő volt.

A születések és a halálozások száma különböző mértékben változott a régiókban. A születések száma mindenütt csökkent – leginkább a Nyugat-Dunántúlon (4,6 százalékkal). A halálozásokat is figyelembe véve hat hónap alatt a természetes fogyás mértéke Észak-Magyarországgal és Közép-Dunántúllal együtt régiónkban jelentős mértékben növekedett az előző évihez képest.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2009. szeptember 04. 12:25
    „Borzasztó, hogy birjátok ezt ? Okos ember már régóta tengerentul van.”
  • 1. tricse 2009. szeptember 03. 12:02
    „Egyre több stressz,egyre több alkesz,egyre több öngyilkos! Gyermeket vállalni manapság luxus,ha nincs meg a luxus akkor meg felelőtlenség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek bejön a kisalfold.hu új dizájnja?

Megkérdeztük kedves olvasóinkat, hogy mi a véleményük a két hete megújult kisalfold.hu-ról. Kaptunk… Tovább olvasom