Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kevesebb volt a potyavízfogyasztó

A folyamatos ellenőrzéseknek, a tűzcsapok leplombá- lásának és a locsolóvízmérők száma növelésének köszönhetően idén a korábbinál mintegy a felével kevesebb vizet használtak az illegális fogyasztók a Pannon-Víz 103 települést kiszolgáló hálózatán.
Az idei forró nyár  ellenére is csak két százalékkal nőtt a győri Pannon-Víz rt.  területén a vízfogyasztás, a hálózat kapacitáskihasználtsága 60–80 százalék között mozgott.

– A víztermelés szorosan összefügg az átlaghőmérséklettel, s a júniust és az augusztust kivéve az értékek szinte azonosak, de előfordult, hogy alacsonyabbak voltak a tavalyi adatoknál. S látható, hogy 2002 sem volt hidegebb. Így a víztermelés, illetve -fogyasztás is hasonló mértékű volt, kimagasló eltérést talán csak augusztusban tapasztaltunk – mondta el a Kisalföldnek a PR-osztályvezető, Szabady János.

 „Az év első felében sok problémánk volt a fém- és színesfémgyűjtőkkel, akik csatornafedeleket, kapcsolószekrények ajtajait, szerelvényeket, irányítástechnikai berendezéseket vittek el. A társaság kára nem térült meg, még úgy sem, hogy a rendőrség több tettest elfogott.
Szabady János  PR-osztályvezető
Augusztusban 361 ezer köbméterrel több vizet termeltek, mint tavaly ugyanabban a hónapban. Ezt magyarázza, hogy míg 2002 augusztusában 20,8 Celsius-fok, addig idén 24,2 fok volt az átlaghőmérséklet. Májusban 100 ezer, júniusban 37 ezer köbméter volt a többlettermelés, júliusban 15 ezer köbméterrel kevesebb, mint tavaly, az azonos hónapokban. Az év elejétől 300 ezer köbméterrel többet, összesen 14,1 millió köbméter többletet használtak fel a fogyasztók, mint tavaly.

– A termelési és fogyasztási adatok összehasonlításakor meg kell említeni, hogy az illegális vízvételezések száma is jelentősen csökkent az elmúlt évhez viszonyítva. Ez egyrészt a társaság területére elrendelt fokozott és folyamatos ellenőrzéseknek, a kritikus helyeken lévő tűzcsapok leplombálásának, s a vízórák zárjainak leolvasáskori fokozott ellenőrzésének köszönhető. Ugyanakkor jelentősen nőtt a locsolóvízmérők száma, s már most több fogyasztó kérte az ilyen mérőórák felszerelését kertes házába, vagy telkére – magyarázta Szabady János.

Az osztályvezető elmondta, hogy nőtt a lakossági bejelentések száma, bár ennek ellenére is vannak még visszaélések, károkozások. Ezek egy része a törött, elfagyott vízórák miatt, vagy a tűzcsaprongálásokból adódik. Utóbbiak tetteseit a rendőrség elfogta. A közkutakból is aránytanul sok vizet használnak fel, illetve az illegális csatornahasználat, -szennyezés szintén jelentős károkat okoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három levél Komszol-ügyben

Több levéllel próbálja elérni Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, hogy ne valósulhasson meg… Tovább olvasom