Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kevesebb kátyút kell betömni

Győr - Minden autós amiatt a kátyú miatt bosszankodik, amelyikbe éppen belehajt. Ám ha az útkezelők állítják, el kell hinnünk: idén ez kevesebbszer fordul elő, mint négy-öt éve.

Az önkormányzati tulajdonú úthálózat 350 kilométer hosszan kanyarog a megyeszékhely épületei között, ebből mintegy 90 kilométernyi fő- és tömegközlekedési szakaszon kezdi el a napokban a kátyúzást a győri útkezelő szervezet.

– Ilyen hidegben csak a hidegaszfalt-technológia jöhet szóba – mondta portálunknak Máthé-Tóth Péter, a szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. – Kicsit visszakanyarodva az időben: minden telet a november végi, decemberi – melegaszfaltos – kátyúzással kezdünk elsősorban a főbb forgalmú utakkal, de kisebb utcák balesetveszélyes úthibáit is kijavítjuk még a tél előtt. A december közepe óta tartó nagy hőingadozás és csapadékos időjárás azonban nagy kárt tud okozni az elöregedett aszfaltburkolatokban, az alap nélküli makadám jellegű vagy felületi bevonattal ellátott burkolatokban. Most elsősorban a főbb forgalmú útjainkra koncentrálunk, mintegy 120 négyzetméter kátyú javítását rendeltük meg. A téli időszakra 80 tonna hidegaszfalt áll rendelkezésre. Úgy számolunk, hogy február végétől, március elejétől a kivitelezőnk aszfaltkeverő telepe elkezdhet meleg hengerelt aszfaltot keverni, így áttérhetünk a meleg anyag használatára.

A Kandó Kálmán út buszmegállójában lévő kátyú javítását is megrendelték.
A Kandó Kálmán út buszmegállójában lévő kátyú javítását is megrendelték.

Az útkezelők szerint szemmel láthatóan kevesebb úthiba keletkezett, mint négy-öt évvel ezelőtt a tél hasonló időszakában. Ez egyértelműen az útfelújítási programoknak köszönhető, hiszen több mint 150 utca, útszakasz újult meg.

Máthé-Tóth Péter azt mondta: az időjárás alakulásával együtt figyelik a kisebb forgalmú utcákat, s ahol kell, január végétől elkezdik az elsősorban balesetveszélyes kátyúk eltüntetését. Az biztos, hogy a munkálatok megrendelésénél takarékosan kell gazdálkodniuk, hiszen a költségvetés jóváhagyása még hátravan…

Olvasóink írták

 • 4. Feci000 2010. január 11. 16:28
  „A Kandó Úton levő kátyú nekem a kerékagyamba és a stabilizátor száramba került. Kb 55-60 között mehettem bele, de szóllt akkorát hogy azt hittem kirobbant a kocsi alólam. Ezen alkatrészek cseréje megütötte az 50 ezer ft ot. Nekem akinek amúgy is igencsak az alsó katergóiás fizetésem van igencsak fájdalmas volt. Pedig azon a reggelen csak munkába szerettem volna menni.”
 • 3. rockergyerek 2010. január 08. 13:54
  „Amugy közutkezelő--> ANYÁD! Igazából még nektek kéne fizetni a munkáért(legalábbis bánatpénzt az autóklubnak) nem hogy ti kapjatok pénzt érte. Ami a 81-esen is zajlik hát Ausztriába már az országból elüldöztek volna titetek, meg az összes többi silány munkátokért. Amugy az marhán érdekel hogy mért kell egyszerre több helyet felturni, mért nem lehet egy munkát NORMÁLISAN megcsinálni. Gondolom azért mer élvezitek hogy egy bedugult várost ha felturnak egy helyen akkor bedugul még jobban(mivel hogy a birka autósnak sokszor muszály kerülnie más fele mint amerre menne) na mármost ha több helyen turjuk fel akkor megdöglik az egész város mivel nincs optimális kerülő semerre, hiába van javasolt kerülési ut mivel háromszor többen használják mint ami az ut áteresztő képességéből adódik akkor adtunk a szarnak egy jó nagy pofont. És akkor ott vagyunk hogy sok bosszuság árán elkészül valami amit ujra fel lehet turni és kezdődik az egész előről. Az igaz hogy sok munka nélküli és munkát kell adni de nem igy kéne pl csináljátok meg a 85-öst meg a 86-os megyei szakaszát 2*2 sávosra és még lehetne sorolni”
 • 2. gergo04 2010. január 08. 11:04
  „Ménfőcsanak Galgóczi kereskedéssel szembe van egy szép méretes kátyú de csak egy és a közelbe nincs másik.. mégis mélysége miatt elég veszélyes... szóval lehet kevesebb van de van olyan ami után akár több 100ezres javítási költség keletkezik! Amúgy Mo viszonylatba Győr egész türhető!!!!”
 • 1. humer 2010. január 08. 10:29
  „Az Ipar utca egy sávját elfoglaló gödröt egy éve nem javították ki....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP kiáll a Rómer mellett!

Első lépésként az LMP megyei tagjai aláírták a Rómer Házban a támogatók számára kihelyezett… Tovább olvasom