Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Kevesebb garázstorlasz, több parkoló a panelrengetegben

Győr – Az utóbbi években több száz új parkoló készült a megyeszékhely külvárosi negyedeiben. Így most már talán nem kell esténként vadászni a szabad placcokat, de azért tennivaló így is akad jövőre. Videóval.


Jelensorok írója még 2005 októberében körbejárta Győr külvárosi lakótelepeit (Adyváros, Marcalváros I-II., József Attila lakótelep), s akkor kénytelen-kelletlen megállapította: esténként szinte szó szerint küzdeni kell a szabad helyekért a szóban forgó negyedekben.

Azt túlzás lenne állítani, hogy az összes garázstorlasz varázsszóra eltűnt a megyeszékhely lakótelepein, de az utóbbi három esztendőben évben mintha megkezdődött volna valami. Jelesül a parkolóhelyek bővítése.

Az első panelparkolók

Első körben Marcalváros II. területén, a Krúdy Iskola térségében 120 parkolót alakítottak ki, Marcalváros I-en pedig az Ikva és Répce utcákat építették át sebességcsökkentők beiktatásával.

2006-ban Adyvárosban a Szigethy Attila úton és a Földes Gábor úton fordítottak komoly hangsúlyt a parkolási helyzet javítására.

Később a Répce utcának a Lajta úttól délre eső szakaszán zajlott látványos átalakítás, ahol a forgalmi rend és a zöldterület megnyirbálásával 60 parkolót hoztak létre.

Most a Kassák utcán a sor

Jelenleg a "Közlekedésfejlesztés 2008" önkormányzati útfelújítási program keretén belül a Kassák Lajos utcában építettek meg, illetve építenek – összesen 41 parkolót.


A Kassák Lajos utca 1–4. számú épület előtt 13, a 11–13. számú épület előtt 14, a 17–19. számú épület előtt szintén 14 parkoló létesül december elejéig tavaly és idén kiadott építési engedélyek alapján. (Az itt történt fakivágásokat egy olvasónk bírálta, melynek a Kisalföld utána is járt.)

A Győri Útkezelő folytatni kívánja a további bővítéseket 2009-ben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexi-e a szilikon száj?

Hatalmas műcici, hosszú hegyes műköröm vagy darázsderék? Ugyanmár, ez már mind a múlté! A cikizés… Tovább olvasom