Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kevesebb folyószámlahitel

A győri önkormányzat gazdálkodása az év első három negyedévében kiegyensúlyozottabb volt, mint tavaly.
A győri önkormányzat gazdálkodása az év első három negyedévében kiegyensúlyozottabb volt, mint tavaly, kevesebbszer kellett folyószámlahitelt felvenni a napi működés biztosításához, és akkor is kisebb összegeket – ezzel a megállapítással kezdődik Balogh József polgármester beszámolója, amelyet csütörtökön tárgyal a közgyűlés. A politikus szerint ez részben annak köszönhető, hogy a város közlekedési beruházásokra – nagyrészt a Nádor aluljáró építésére – felveendő 5,5 milliárd forintos kölcsönből 1,5 milliárd forintot még júliusban lehívott. A következő részlet ezekben a napokban esedékes, így a hitelállomány az év végén 2,8–2,9 milliárd forintra rúghat.

A dokumentumból kiderül, hogy szeptember 30-ig iparűzési adóból 5 milliárd 762 millió, építményadóból 1 milliárd 681 millió, idegenforgalmi adóból 44 millió folyt be. Utóbbi két összeg meghaladja az egész évre tervezettet, és az elsőként említett sem marad el sokkal tőle. Illetékekből ugyanakkor még félmilliárd forint sem érkezett, miközben a városháza egymilliárddal kalkulált.

A polgármesteri hivatal számára rossz hír, hogy építésitelek-eladásból 612 millió forint helyett 1,3 millió, fejlesztési pályázatokból 252 millió helyett 23 millió, ingatlanértékesítésből és -hasznosításból 821 millió helyett 120 millió forint került csak a kasszába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás előtt a győri vasútállomás

A finisbe érkezett a győri vasútállomás felújításának előkészítése- eszerint az új elektronikus biztosítóberendezés létesítésére vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, és szeptember 20-án aláírták a kivitelezői szerződést. A nyertes cég már megkapta a munkakezdési engedélyt, míg a munkaterület átadására kedden kerül sor. Tovább olvasom