Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kevesebb éjjel a sötét utca Győrben

Győr az első olyan település az országban, ahol a közvilágítás lámpatestjeinek javítását nem az áramszolgáltató vagy leányvállalata végzi.

Ám most már több város is követni akarja a példát.

A Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft. az önkormányzattól januártól megbízást kapott a feladatra. Gasztonyi László ügyvezető elmondta: év elejéhez képest kevesebb lakossági telefonhívást kapnak, javult az összhelyzet. Az égőcserékkel elért eredmények ellenére ősszel gyakrabban láthatjuk járműveiket városszerte. Elkezdődnek a sorcserék, amiket eddig csak néhány helyen végeztek el. Több egész utcányi szakaszon kicserélik a régi égőket jobb minőségűekre, tartósabbakra. Így ritkábban lesz majd szükség hiba miatti égőcserére, kevesebb ráfordítást igényel a javítás.

Munkájukba az is beletartozik, hogy gyakran "potyára" mennek ki egy-egy lámpaoszlophoz. A lakosok ugyanis nem tudják eldönteni, miért nem világít egy-egy lámpa, viszont annak szakértő vizsgálatakor gyakran kiderül, hogy hálózati hibáról van szó. Annak javítása nem tartozik a Vill-Korr-ra. Viszont a potyalátogatások csökkentése, a rendszer jobb állapota, a lakosoknak nyújtott jobb szolgáltatás miatt érdekelt annak fejlesztésében is. Ezért tárgyalásokat kezdett ezügyben az áramszolgáltatóval, amellyel eddig is jó partnerségben dolgozott a közvilágítás lámpatestjeinek javításakor.

A győri közvilágításra vonatkozó bejelentéseket a 96/512-480-as telefonszámon fogadja a Vill-Korr.

A győri közvilágítás üzemeltetésének és karbantartásának statisztikái január elejétől mostanáig: a bejelentések száma hetente átlagosan 44 (minimum 25, maximum 79); az eddigi bejelentések száma összesen 1562. A kiszállások száma (felkeresett hibacímek) 2745. A cserélt égők száma 1963. Saját felderítések során - azaz nem hibabejelentés nyomán - cserélt égők száma 385. Az áramszolgáltató felé továbbított úgynevezett passzív hibák száma: 836.

A javítás során felhasznált egyéb anyagok (folytótekercs, gyújtó, biztosíték, stb.) száma: 3836.

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2009. augusztus 31. 09:09
    „Az utca egy-egy égő hibája miatt nem sötét. Egy rövid szakasz legfeljebb. Ha az egész sötét az már "hálózati" hiba, amiért nem a fenti cég felel. Miért?
    Már megint nem sikerült rendes cikket írni.”
  • 1. Jandex 2009. augusztus 30. 14:33
    „Mielőtt "elszállnának" az öntömjénezéstől nézzenek körül a lakótelepeken!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött népdal szól majd

Másodszor rendezik meg a magyar dal napját. Tovább olvasom