Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kevesebb betörés: elfogtak egy bandát

A rendőrség ígérete szerint ellátják idén térfigyelő kamerával a győri Jereváni utcát, hogy javítsanak Szabadhegy közbiztonságán.
Egy éve ilyenkor történt a legtöbb betörés a vasút mellett, a budapesti bandát elfogták.

Tavaly ilyenkor kétségbeesetten fordultak lapunkhoz az egyik szabadhegyi környéken élők. Elpanaszolták, hogy csak a Pannónia utcában a huszonkettőből tizenegy házba törtek be két-három év alatt. Hozzá kell tenni: nem a legjobban felszerelt épületek voltak ezek, gyakran kis földszinti ablakokon, rosszul záródó ajtókon jutottak be az elkövetők, akiket a kutya jelenléte sem zavart, de sokszor még az ott alvó lakóké sem. Nyilvánvaló volt, hogy egy bűnözői csoport rászállt erre a környékre, figyelik a helyeket és már mindent tudnak: hol hányan élnek, hogyan lehet bejutni, mikor mennek el hazulról a lakók. Van itt három olyan ház, amit rövid időn belül kétszer is kifosztottak.

Egy év telt el azóta, s annyit mindenképpen leszögezhetünk, hogy a helyzet nagyon sokat javult. Az egyik tavalyi betörés elszenvedője, Hamama Fadi megkeresésünkre elmondta: a sorozatos kifosztások ideje már elmúlt, de azért nem teljesen, hiszen a vele szemben lévő házba azóta törtek be. A férfi szerint a rendőri jelenlétet alig érzik, mert nemigen látni járőröző kocsit. Viszont a saját kárukon tanuló lakók felszerelték házukat riasztókkal és kamerákkal.

Horváth Csaba alezredes, győri rendőrkapitány a Kisalföldnek elmondta: azért szűnt meg az a betöréssorozat, mert az elkövetőket tavaly elfogták, eljárás folyik ellenük. Egy fővárosi banda volt egyébként, akik kihasználták Győr-Szabadhegyen az autópálya közelségét és gyorsan el tudtak tűnni a környékről.

Ami az átlagos biztonságúnak mondható Szabadhegy egészét illeti, jelentős lépés volt, hogy Simon Róbert Balázs önkormányzati képviselő kezdeményezésére körzeti megbízott kezdte meg szolgálatát a Zöld utcában. És már tavalyi cikkünkben is forszíroztuk a kamera kérdését, Horváth Csaba rendőrkapitány szerint a technikai feltételek idén teszik ezt lehetővé. A térfigyelő rendszert a tervek szerint a Jereváni utcában építik ki.

Olvasóink írták

 • 3. boy2000 2011. január 27. 18:44
  „1 körzeti megbizotnak se híre se hamva!!!!!! HOL HOGYAN TELJESÍT SZOLGÁLATOT?????? 2 több kamera kéne több helyre! Parkok játszóterek felől is!!!!! Rendbe kéne szedni a cigány bandákat is!!!!!!”
 • 2. fióka 2011. január 27. 14:33
  „Szeretnénk tudni tavalyi évben mennyi bűnesetet derítettek fel a kamerák miatt illetve menyibe kerül éves szinten az üzembentartása mert valószínűnek tartóm,hogy legalább 40 rendőr éves költségét emészti fel csak éppen a hatékonyság nincs sehol mert ugy láthattunk már itt ilyen kamerák álltal közölt képeket keresik címmel.”
 • 1. anikomama 2011. január 27. 13:16
  „Tisztelt Illetékes!
  Végtelenül örülök, hogy Szabadhegy biztonságosabb, de szeretném megkérdezni, hogy Révfalu mikor lesz biztonságosabb? Hallatlanul sok a betörés, szinte az a furcsa - aminek természetesnek kellene lennie - hogy kevesebb az a ház, lakás ahova nem törtek be. Szeretném megkérdezni mit tesz a rendőrség? Hogyan létezik, hogy nálunk pénteken törtek be, elvitték a kézpénzt és az összes aranyat, ami évtizedek alatt szülői, nagyszülői emlékekből állt és a helyszínelésen kívül semmi nem történt. Már réges-rég hetedhét határon túl vannak az értékeinkkel a tolvajok, az aranyat már felismerhetetlenné tették. Miért nem történik látszólag semmi? Mit tesz a rendőrség? Elképesztő méreteket öltött a betörés ebben a városrészben. Tisztelettel : anikómama”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos tűzeset Győrben: az egyik lakó füstmérgezésben meghalt - fotók

Csütörtök hajnalban a Budai úton kigyulladt egy négyemeletes ház tetőtere Győrben. Tovább olvasom