Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Kevesebb a visszavitt választási értesítő

Győr - A posta a kiküldött értesítők 1,62 százalékát vitte vissza a Győri Választási Irodának, ez kisebb arány a korábbi választásokhoz képest.
Dr. Horváth Klára aljegyző megküldte lapunknak a pontos adatokat. Győrött 102 ezer 644 választópolgárt vettek fel a névjegyzékbe a jogszabály előírásai szerint, nekik küldték ki a népszavazási értesítőket a február 22-i határidőig, ebből 1658 boríték érkezett vissza, 40 százalékuk „ismeretlen", 59,9 százalékuk „elköltözött", a maradék „meghalt" jelzéssel.

A választópolgárok a legtöbb esetben azért nem kapták meg az értesítőt, mert nem az állandó lakóhelyükön tartózkodnak vagy mert lakcímváltozásukat nem jelentették be. A névjegyzék készítését követően bejelentett lakcímváltozásokat folyamatosan feldolgozzák és az értesítőket az új lakcímre kiküldik. A választópolgár, amennyiben szerepel a választói névjegyzékben, a személyi azonosságát igazoló okmánya felmutatásával az értesítés meglététől függetlenül leadhatja szavazatát az állandó lakóhelye szerinti szavazatszámláló bizottságnál.
A választópolgároknak, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, február 20-tól február 27-ig volt lehetőségük a névjegyzék megtekintésére, s ezen időszak alatt nyújthattak be kifogást a névjegyzékből való kihagyás, törlés vagy felvétel miatt. Mindazok, akik a mai napig sem kapták kézhez az értesítőt, jelentkezzenek a választási irodánál (közigazgatási osztály népesség-nyilvántartó részlege: 9021 Győr, Árpád út 36., telefon 96/500-347, 500-351).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sínek nagy részét lefektették

Gönyű - Ismét látványos szakaszába érkezett a gönyűi kikötőhöz vezető vasútvonal fejlesztése: a… Tovább olvasom