Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kevesebb a lopás, több a koldus a belvárosban

Győr - Személyes közbiztonsági ellenőrző sétára indult a város több vezetője és a győri rendőrkapitány tegnap este a belvárosban. Az ok: az elmúlt hónapokban megszaporodtak a panaszos lakossági bejelentések.
A rendőrséghez és az önkormányzat lakossági vonalára, de még a Kisalföld SMS-rovatába is több bejelentés érkezett az utóbbi hónapokban, amelyek a belvárosi közbiztonságra panaszkodtak. Több szórakozóhely teraszán szórakozó vendég jelezte: a „külföldiek viszik a rossz hírünket", s gyakori panasz, hogy nem lehet békésen végigsétálni a frekventált utcákon anélkül, hogy „gyanús elemekbe" ne botlana az ember. Ezért sétára hívta az újságírókat Borkai Zsolt polgármester és Holló Sándor városi rendőrkapitány, felmérve a Baross úti helyzetet. Nem „gyanús elemeket", hanem azok hiányát várták, tudtuk meg Németh Zoltán alpolgármestertől, a szükséges intézkedések ugyanis már megtörténtek: több a rendőr a sétálóutcában, nagyobb rendezvények idején fokozottan ellenőrzik a szórakozóhelyek környékét, és (még) szorosabbra fűzték az együttműködést azok tulajdonosaival. „Mi tagadás, néha nekem is rossz érzésem van, amikor sötétben egyedül végigmegyek a belváros bizonyos részein" – vallotta be az alpolgármester, aki ezúttal rendet és csendet talált a Baross út környékén.

A statisztikák nem olyan rosszak, mint amennyire a megszaporodott bejelentések alapján tűnhet; Holló Sándor rendőrkapitány szerint elsősorban a koldulás aggasztó: idén már 128 feljelentés történt emiatt, míg a tavalyi év hasonló időszakában mindössze 60. Ennek ellenére – ismerve az elkövetők anyagi helyzetét – nem nagyon van mit tenni az önkormányzati szabálysértésnek minősülő tett ellen, a rendőrség legfeljebb a koldusoknál lévő pénzt kobozhatja el az előállítás után. A lopások és garázdaságok száma viszont csökkent tavaly óta.
Az egyik megoldás a több mint tíz éve telepített kamerarendszer felújítása lehetne, erre azonban egyelőre nincs pénz, így addig is marad a kiemelt rendőri jelenlét, s Borkai Zsolt fokozott odafigyelést kért az érintett szórakozóhelyek tulajdonosaitól is.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állítsuk meg a nők elleni, családon belüli erőszakot!

Győr - Állítsuk meg a nők elleni, családon belüli erőszakot! - Ezzel a címmel kerül megrendezésre… Tovább olvasom