Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kevés beavatkozást kívánt a tábornok

A Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem és a győri tűzoltóság szolgálatban lévő munkatársait köszöntötte az új év alkalmából Kossa György tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelője kedden.

A tábornok először a fogadására felsorakozott tűzoltók előtt mondott néhány szót, majd az igazgatóság tanácstermében tartott pohárköszöntőt, s üdítővel teli poharakkal koccintott a tűzoltókkal. A rövid szertartás után egyenként beszélgetett el a tűzoltókkal a hivatásról, a családjukról.
A lapunknak adott évértékelőjében Kossa György komoly kihívásokkal teli évnek nevezte a tavalyit.

– A kihívásoknak teljes mértékben megfelelt a katasztrófavédelem teljes állománya. Gondolok itt például a dunai árvízi helytállásra vagy akár a sajnálatos balesetekre, tűzesetekre. Ez a szervezet egységes és jól működik úgy a tűzoltási, mint az iparbiztonsági vagy a polgári védelmi területen.

Az országos iparbiztonsági főfelügyelő, Kossa György dandártábornok az új év alkalmából köszöntötte a tűzoltókat. Fotó: T. Gy.
Az országos iparbiztonsági főfelügyelő, Kossa György dandártábornok az új év alkalmából köszöntötte a tűzoltókat. Fotó: T. Gy.

Arra a kérdésünkre, hogy mit kíván az új évre a megye tűzoltóinak, a tábornok elmondta:

– Minél kevesebb riasztást. Annál fájdalmasabb dolog nincs, mint amikor már a tűzoltó kollégáknak be kell avatkozniuk, hiszen az esetek többségében emberek sérülnek, anyagi kár keletkezik. Azt üzenném legfőképp, hogy minél kevesebb ilyenben és minél több sikerben legyen részük akár a szakma, akár a képzések terén és nem utolsósorban a családban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabb lett a csomópont

Annak dacára, hogy belterület, az elmúlt tizenöt évben több súlyos baleset fordult elő… Tovább olvasom