Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Kevés a vevő a győri Virágpiacon

"A lezárás nem bezárást jelent, mégis sokan azt gondolják, hogy az útépítés miatt az árusítás is szünetel a Virágpiacon" – az árusok szerint ez az egyik oka, hogy alig akad vevőjük. Valóban kisebb az átmenő gyalogosforgalom most a belvárosi téren.

A buszok az építkezés idején nem közvetlenül a virágpiaci árusok standjai mellett állnak meg. Egy hónapos munkával ugyanis augusztus végére felújítják az útburkolatot, ezért a járműforgalom elől lezárták a Virágpiac teret.

Erről már többször jelent meg cikkünk a buszjáratok elterelése, a megállók áthelyezése kapcsán. A virágot, zöldséget-gyümölcsöt kínálók azt kérték, arról is írjunk, hogy a munkálatok miatt nem szünetel az árusítás.

Nem tudták megmondani, hogy arányaiban mennyivel csökkent vásárlóik száma és az okát sem tudják pontosan, de az a meggyőződésük, hogy az útépítés, illetve annak híre miatt eleve kevesebben mennek a Virágpiac felé.

A virágot árusító Papp Istvánné elmondta, hogy szerinte sokan azt gondolták, hogy nem csak az utat zárják le. Panasza szerint mostanában szinte egyáltalán nincs vevője, de már az elmúlt időszakban is folyamatosan csökkent a forgalma.

"A szünidőt, a szabadságolások idejét mindig megérezzük, de most még ront a helyzeten, hogy messzebb vannak a buszmegállók és már az Aradi vértanúk útján látható az útépítés miatti kitáblázás, lehet, hogy már az elriasztja vevőinket" – állítja az asszony.

Elvirágzott forgalom:  Papp Istvánné szerint az építkezés és az útlezárás híre elriasztotta a vevőket. Fotó: H. Baranyai Edina
Elvirágzott forgalom: Papp Istvánné szerint az építkezés és az útlezárás híre elriasztotta a vevőket. Fotó: H. Baranyai Edina


– Aki akar, az eljön a Virágpiacra, aki eddig ide járt vásárolni, mint én időnként, az tudja, hogy szó sincs az árusítás szüneteltetéséről. Az igazi törzsvevőket nem lehet elriasztani.

Igaz, kicsit többet kell gyalogolni a buszmegállótól, de az elterelt járatok közül több a Zechmeister utcán halad, így a buszokról is látható, hogy kint vannak a virágosok a téren. Persze azt is látni, hogy a közelükben dolgoznak a munkagépek – szögezte le Rovák Ferencné.

Olvasóink írták

 • 3. peet2 2011. augusztus 09. 20:37
  „Csak egy tábla kelet volna:
  AZ ÁTÉPITÉS ALATT AZ ÁRUSITÁS ZAVARTALA!!
  a felujitást végző dolgozók10% kedvezményre jogosultak , ha gyorsan dolgoznak..”
 • 2. pappe 2011. augusztus 04. 14:34
  „"A virágot árusító Papp Istvánné elmondta, hogy szerinte sokan azt gondolták, hogy nem csak az utat zárják le." Maximálisan igaza van! Többek között itt az online Kisalföldben is virítottak a "Lezárják a Virágpiacot!" és hasonló című cikkek. Anno írtam is hozzászólásomban, hogy ez félrevezető, mert nem az egész teret zárják le, hanem csak az úttest-részét.”
 • 1. pozdorja 2011. augusztus 04. 08:41
  „A munkák ütemét nézve már értem miért tart 4 hétig egy ilyen rövid szakasz felújítása. Magyarország, én így szeretlek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végszükség volt a zápor- kiömlő kinyitása

Olvasói kérdés: Amikor annyit beszélünk a környezetvédelemről, a folyók tisztaságáról,… Tovább olvasom