Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Kevés a pénz, közel a tűréshatár

Az intézményeket és a civil szervezeteket egyaránt érinti a folyamatos forráscsökkenés, a spórolás, ami a tűréshatárt már jócskán elérte – ez is elhangzott a megyei szociálpolitikai kerek- asztal legutóbbi rendezvényén.

A programra – mint évente – a szociális intézményeket működtető fenntartók képviselőit, továbbá a nyugdíjasszervezetek, valamint a fogyatékossággal élők érdekvédelmi szervezeteinek képviselőit várták.

 Sebestyén Vince, Bakonyszentlászló polgármestere elmondta: januártól 25 idős emberről gondoskodnak a helyi nyugdíjasotthonban, s általános, hogy a többség meglehetősen rossz állapotban, azaz a 4 órát bőven meghaladó ápolási igénnyel kerül az intézménybe.

Változatlanul nehéz helyzetben vannak az alapítványi fenntartású magánotthonok, így a nyúli Márton lakóotthon, valamint az összefogással kialakított mindszentpusztai autistaotthon is, itt időbeni csúszással tudták csak utalni a béreket. Ennek hátterében az áll, hogy hiába nyernek egy-egy pályázaton, annak pénzbeni kiutalása akár hónapokig áll, így például az Országos Foglalkoztatási Alapítvány nyertes pályázati összegéhez jó ideje nem férnek hozzá, elfogadható magyarázat pedig nincs rá. Az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesülete (ÉSSE) képviseletében jelen lévő Királyné Simon Tünde az üdülési csekkekkel kapcsolatos anomáliákat vetette fel. Többen ugyanis tévesen tüntettek fel egy számot, netán elírtak egy adatot, aminek következményeként nem igényelhették a kedvezményt, így táborozni sem jutottak el. Jó hírként viszont elhangzott: a civil szervezet képviselői a napközi otthonokban, sérültséggel élő felnőttek önálló életvitelét szorgalmazzák előadásokkal és a gyakorlati-mentori tevékenységgel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendbe hozták a Győr-Gyárváros vasúti megállót

A megrongált Győr-Gyárváros vasúti megállónál lévő gyalogos aluljárónál már működik a világítás. Tovább olvasom