Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Kettős dugó Győr határában

Hatalmas közlekedési dugókra kell számítania annak, aki délutánonként Győrből Mosonmagyaróvár és Sopron felé autózik. Az ok: felújítás miatt lezárták az M1-es autópálya egyik 85-ös főútnál lévő lehajtóját. A korlátozás várhatóan keddig marad érvényben.
A kocsisor délutánonként akár ötszáz méter hosszan is feltorlódik az Elvis-parknál.
Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Rt. az M1-es autópálya 21 kilométernyi szakaszán végzett felújítást Győr határában nyár eleje óta. A Budapest felé vezető sávban a 124-es és a 130-as kilométerszelvény között marták fel a kopóréteget és terítettek le új aszfaltot, míg a másik oldalon a 115-ös és a 130-as kilométerszelvény között tették meg ugyanezt.

Pontosabban: az utolsó etap munkálatai a héten kezdődtek meg, emiatt a 85-ös főúti csomópontban nem lehet Hegyeshalom felé fel-, illetve a főváros felől lehajtani. Pásztor Zoltán, a cég szóvivője a Kisalföldnek elmondta: ez a korlátozás várhatóan jövő keddig marad érvényben, míg a munkálatokat október 22-én fejezik be.

A lezárás miatt a délutáni csúcsforgalomban napok óta két helyen is óriási dugó alakul ki Győr határában, miután azok, akik Enese–Csorna–Sopron irányába a 85-ös, vagy Mosonmagyaróvár irányába az 1-es főúton kívánnak továbbhaladni az autópályáról, Ménfőcsanaknál kénytelenek lekanyarodni és keresztülhajtani a városon. A kocsisor a Gardéniától és az Elvis-parktól mintegy ötszáz méter hosszan torlódik fel, így a menetidő akár tíz-tizenöt perccel is nőhet.

Különösen az utóbbi helyen nehéz az átjutás, miután a balra kanyarodási idő meglehetősen rövidnek tűnik ebben a helyzetben. Wimmer József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Állami Közútkezelő Kht. főmérnöke lapunknak elmondta: a csomópontban járműdetektorok szabályozzák a jelzőlámpákat, s ha valamelyik irányból nem érkezik autó, a rendszer azt azonnal figyelembe veszi. Hozzátette: miután csak egyhetes korlátozásról van szó, nem merült fel, hogy a Győrből Sopron felé haladó sávban hosszabb ideig legyen zöld jelzés, mert a program megváltoztatása jelentős költségbe kerülne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy est a beteg gyermekekért

A Győrújbaráti Rotary Club jótékony célú színházi estet szervez, amely november 5-én lesz a Bartók… Tovább olvasom