Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kéttornyú vár a belvárosban

Győr - Elkészült Győrben az idei első, már az uniós előírásoknak is megfelelő játszótér. Huszonegy hasonló követheti 2008-ban és épülhet további hat nagyjátszótér is.
A megyeszékhelyen 176 kisebb-nagyobb játszótér van, a nagy számba már azokat is beleszámították, amelyekben esetleg egyetlen hinta vagy egy szerény homokozó található. Az a játszótér viszont, amelyik mostanra készült el a belvárosban, a Szent István úti, úgynevezett 1. számú parkban, mindenben megfelel a játszótértől elvártaknak. Négymillió forintba került, szakmai megnevezéssel az első eleme a „kismamajátszótér" programnak. Található benne kéttornyú vár, hinta, rugós játékok. Murvás utak vezetnek hozzá, padokat helyeztek el a játszótér körül és amint az időjárás engedi és indokolja, ivókutat is találnak a hinták közelében a gyerekek. Lakóházak közvetlen szomszédságában található, ezért is kaphatta a „kismamajátszótér" nevet. Az édesanya az ablakon kitekintve is követheti, minden rendben van-e a gyerekkel.

A korszerű belvárosi játszótér kialakítása négymillió forintba került.

A most elkészült idei első játszótér alkalmat adott Németh Zoltán alpolgármesternek, egyben belvárosi önkormányzati képviselőnek, hogy Győr idei játszótérprogramjáról tájékoztassa a sajtót. A megyeszékhely 2008-ban 143 millió forintot szán költségvetéséből játszóterekre, nem mellékesen háromszor annyit, mint az előző évben. Hogy mi mindenre futhatja majd belőle? Huszonegy kisjátszótérre, azaz lakóházak közelében készített, úgynevezett „kismamajátszótérre". Épülhetnek aztán ugyancsak a már az uniós normáknak is megfelelő nagyjátszóterek, szám szerint hat. Így Marcalváros I. és Nádorváros határán az Ikva utca 13. környékén, Nádorvárosban a Malom ligetben, Szabadhegyen, a Rózsák terén, Révfaluban, a Damjanich-lakótelepnél és a Szent-Györgyi-iskolánál, valamint készülhet egy nagyjátszótér Győrszentivánon is. Mint az alpolgármester elmondta, rövidesen elkészül Újvárosban, a Dankó Pista téren is az új játszótér. (Az elhúzódó engedélyezési eljárás miatt nem sikerült tavaly átadni.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes rózsák egy közgazdásztól

Győr - Herold Csilla huszonnyolc éves és még mindig tanul. Közgazdászdiplomával ült be… Tovább olvasom