Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Ketten buktak meg a szondán Győrben - képgaléria

"Hatásosnak tartom az ilyen akciókat, a szabályosan közlekedőket szolgálja, ha kiszűrik az ittas vezetőket" – nyilatkozta a Kisalföldnek a győri Horváth Tamás, miközben autójában ülve arra várakozott, hogy megfújja a szondát kedden nem sokkal délelőtt 11 óra után.

A rendőrség a megyében harmadszor tartott olyan villámakciót ezen a nyáron, amikor egyetlen csomópontban minden arra tartó sofőrt ellenőriztek, fogyasztott-e alkoholt.

Fotók: Mészáros Mátyás

Rosta Roland rendőr százados, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára elmondta, hogy az első két alkalommal – a győri Teleki utcában és Mosonmagyaróváron – senkit sem fogtak meg, most viszont 214-en fújtak és két embernél jelzett a műszer.

Rosta Roland hozzátette: az akciók célja, hogy az ittasan volán mögé ülők úgy érezzék, bárhol, bármikor megállíthatják őket. A statisztika ugyanis szomorú: idén eddig negyedével több sérüléses balesetet okoztak ittas vezetők a megyében 2011 azonos időszakához képest, ráadásul az országosan 10,7 százalékos arány nálunk 12,5 százalék.

"A mosonmagyaróvári akciót annak hatására rendeltük el, hogy a kisalfold.hu-n a győri szondázásról szóló cikk kommentelői közül ezt többen kifejezetten kérték.

A közeljövőben még lesz ilyen ellenőrzés Mosonmagyaróváron, Csornán, de rendészeti igazgatási intézkedés született, hogy minden megyei kapitányságon kell tartani ilyeneket. Győrben sem csak a belvárosban, hanem más városrészekben is számíthatnak szondáztatásra az autósok, sőt ki fogunk menni a falvakba is" – hangsúlyozta a rendőr százados.

A rendőrség egyébként az éjszakákra külön akciókat szervez, többek között a szórakozóhelyek környékére. A múlt héten csak pénteken és szombaton éjjel tizenegy ittas sofőrt találtak a megyeszékhelyen.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. sx4 2012. július 11. 20:30
  „Alida.
  Keress meg miután bezártál, tudod a kutyasétáltatón, mondjuk 17:00-17:30 közt és megoldjuk a problémát.
  Szerintem a kollégáim is szeretnének tevékenyen részt venni.. :))”
 • 40. Alida01 2012. július 11. 20:26
  „38:Mankapunka
  Én nem vagdalkozom, mint írtam, és mint olvashattad, részemről ügy lezárva.
  Gondolkodom, lehet, hogy mi vagyunk a hülyék?

  Végeztem.”
 • 39. BJ.MÓVÁR 2012. július 11. 18:38
  „36. Madarász
  nem azt kifogásolom,ha valaki részegen kacsázik az úton,a felezővonalnál /már ha a faluszéli földes úton van felezővonal/akkor azt megbüntetik. Hozzáteszem tőlünk nyugatra csak letessékelnék a bicikliről,meg az útról,nagy valószínűséggel semmi büntetést se kapna!! Ahol nem ilyen BUNKÓ kormány irányít,ott nem állítanak meg senkit ok nélkül,főleg nem kerékpárost,ha szabályosan közlekedik.Nem törődnek vele mennyi sört ivott!!ITT még 1 kétdecis sört is meg akarnak tiltani,ez nem normális!! Persze,ha nem veszitek észre,vagy tetszik,hogy az élet minden területén /legújabb az új munka törvénykönyve/ csak zaklatás,szigorítás,büntetés fenyeget,akkor lehet éljenezni,tapsolni!!!!”
 • 38. Mankapunka 2012. július 11. 16:57
  „Alida

  Mondd meg,melyik környék az! Ne csak vagdalkozz.”
 • 37. piroskaésabarkasz 2012. július 11. 15:48
  „Múlt héten szerdán M.Óvár keleti bejövő felől,engem is szondáztatott két intelligens egyenruhás.Három perc volt az egész.További jó munkát kívánok ezúton is nekik!(fehér furgonos)”
 • 36. Madarász 2012. július 11. 12:52
  „10. Nem csak itt szondáztattak, ahol a kép készült, a temetőnél is voltak. Egy perc megállás nem a világ, ha kiszűrik az ittas vezetőket, remélem ott többet szűrtek ki.

  24. Amíg van gyorshajtó és ittas vezető, addig folyamatosan kéne szondáztatni és traffipaxozni. Majd ha ráment a renitensek gatyája, talán megértik, hogy be kell tartani a szabályokat.

  20. Egyetértek!

  27. Miért, a faluban a részeg, kivilágítatlan biciklist nem tudja elcsapni a falun átmenő? Esetleg falun nem eshet a részeg az autó elé, csak városon? Na ne viccelj!”
 • 35. Alida01 2012. július 11. 11:03
  „22.kurbli
  Köszönöm kedves hozzászólásodat, főleg az kioktatást.
  Apró megjegyzéseim:
  -nem, hajnalban nem alszom, hanem (többek közt..) a hozzászólásomban jelzett buszvezetőket szolgálom ki kis boltomban, ahol nem csak reggelit, hanem csavaros kiflit is vesznek. ( Gondolom csak zsebre teszi, és viszi haza, majd délután issza meg...) :))
  -garázsból kijövet szúrópróba szerű szondázás, annyit ér mint falábnak az iszappakolás...
  -nem nem utazom busszal, mert ha azzal utaznék, akkor a többi munkába menő ember nem tudna nálam vásárolni, mert én akkor nyitok, amikor a busszal munkahelyére indulók kelnek. ( 4:45 kor nyitok...) ha tudsz ilyen korán induló buszt, akkor azzal fogok közlekedni, és azon viszem a friss árut is a boltba, legalább nem kopik az Audim..
  Egyébként nem csak sofőrök, hanem a rend éber őrei is megérnének egy misét. Mikor nekik szóvá tettem, ezeket a csavaros kifliseket, a válasz:....egyszer majd ráfáznak....
  Pedig CSAK igazoltatni, és szondázni kellene őket, még mielőtt buszra szállnak, mert a bolt, és a busz közti utat, járművel teszik meg. Bicajjal, vagy kocsival...
  Egyébként pedig mindenki ott rontja el az életét, ahol akarja, de NE mások rovására....
  Részemről ügy lezárva....”
 • 34. szekelyse50 2012. július 11. 10:56
  „Elég szomorú,hogy csak így lehet ösztönözni az embereket,pedig az okos ember a más hibájából ,a buta meg a sajátjából tanul.”
 • 33. drKotász 2012. július 11. 09:29
  „29. szabo1936
  Hát persze szabó bácsi, várjuk meg míg megöl valakit az ilyen okos ember ugye. Vagy talán arrafelé így működik, nem a megelőzés lenne a lényeg?”
 • 32. Totyis 2012. július 11. 09:26
  „Sopronnal mi lesz??? Vagy itt minden fejes iszik???”
 • 31. kollipapagaj 2012. július 11. 07:06
  „Sopronban is elkelne egy-két ilyen akció!”
 • 30. Infamous 2012. július 10. 23:51
  „bárki bármit mond, nem kell piásan kocsiba ülni! ennyi a lényeg! ennyire egyszerű!”
 • 29. szabo1936 2012. július 10. 23:49
  „Ugy latom,hogy a hozzaszolok 99% igen megven elegedve amikor a rendorok oket zaklasak es szondazak oket anelkul,hogy valami kozlekedesi szabalyt megsertetetek volna.
  214 bol talatak 2 embert de nem irtak,hogy tok reszegek voltak vagy csaj szajoblito hasznalata utan a szonda egy kicsit megmozdult!
  Magvagytok ti igen elegedve amikor ugy kezelnek benetek mind a kisgyerekeket 0 tolerancia!”
 • 28. Llondwel 2012. július 10. 23:42
  „26.

  Ha te azt, hogy végzik a munkájukat, és szondáztatnak a békés lakosság cseszegetésének érzed, akkor valami biztos nincs rendjén a "házad táján", azért veszed ennyire zokon. Szerintem legközelebb szólj be a boltosnak is, mert kiszolgál.
  Amúgy pénteken este én is megfújtam a szondát az akció keretében. Egyáltalán nem vettem a szívemre, sőt! Köszönt, közölte, hogy csak egy szondát kellene fújni, és már mehetek is tovább. 1 perc se volt az egész.”
 • 27. BJ.MÓVÁR 2012. július 10. 23:23
  „Ilyen baromságot leírni,hogy kérték többen,ezért zaklatják az embereket Mosonmagyaróváron is!! Akkor én meg kérem,hogy legyen úgy mint EURÓPA élhető részén,és feleslegesen ne zaklassák a közlekedőket !!! Aki iszik azt szigorúan meg kell büntetni,de ez a zaklatás,pénzhajkurászás csak itt folyik!!!A kerékpárosok zaklatása meg egyenesen pofátlanság ,nem mindegy hogy valaki a faluszéli kis kocsmából megy haza,vagy Pesten,vagy Győrben csúcsforgalomban! Ez a ZÉRÓTOLERANCIA is csak arra jó,hogy büntethessenek!! Nekem mindegy csinos rendőrnő,vagy kopasz fakabát,nem nagyon szeretem őket! Elvtelen emberek,végrehajtók!”
 • 26. ilaci 2012. július 10. 22:51
  „Szerintem ez sokkal könnyebb pénzszerzési mód, mint a betörők és a kocsitolvajok után loholni.
  A bűnözőket üldözni túl fáradtságos, na meg veszélyes is.
  Sokkal könnyebb a békés lakosságot vegzálni.
  Zéró tolerancia a békés lakossággal szemben, és maximális tolerancia a bűnözőkkel szemben.
  Az-az,
  214 ellenőrzésből kettőnél valamit enyhén mutatott a műszer, (pl. konyakos megy) míg
  214 súlyos bűncselekményből kettő felderítve.
  Bravó!”
 • 25. gonzo 2012. július 10. 21:29
  „Túra,ok,értem mit mondasz.Mindenki tudja,hogy a c-tipus nem jár tanfolyamra,nem vesz részt vizsgán,nem is vett részt soha.Szóval te azt állítod,hogy a régi-papíralapú-korszakban vezetett mondjuk 100.000 c-tipusú(vannak úgy 1 millióan,abból minimum fél gyerek,talán jól tippeltem) úgy,hogy csak a nála levő papíron volt pecsét,de a központi nyilvántartásban semmi???És ez senkinek nem tűnt fel évtizedekl alatt??Na neee!Én ezt nem hiszem el.Az én verzióm valami államszintű félrekacsintást feltételez,valami "ne bolygassuk,sokan belebuknának"-dolgot.”
 • 24. mekkmester 2012. július 10. 21:23
  „nagyon helyes, már csak a közbiztonság javításán kellene munkálkodni, nem csak a szondáztatásból és a traffipaxolásból gyűjteni a pénzt!”
 • 23. Túrabakancs 2012. július 10. 20:43
  „gonzo! /21/
  Tévedsz, illetve nem teljesen jó az elgondolásod a hamis jogsi /kategória/ ügyében.
  Amíg az úgynevezett papír régi jogsija volt az embereknek, addig valóban be lehetett
  pecsételtetni ilyen-olyan kategóriákat pénzért, de ezek a hatósági nyilvántartásban nem
  szerepeltek, csak magán az okmányon. Tehát ha letelt az egészségügyi érvényessége a
  jogsinak, akkor már csak olyan kategória szerepelhet a kártyás új jogosítványban, melyet
  lát a rendszer. A régi machinátorok emiatt már régen kibuktak, az a korszak lezárult. Egy
  rendőr pecsétleni tudott, de a nyilvántartásba belekotorni nem! /ahhoz egy másik ember,
  emberek is kellettek / Ez meg túl nehézkes, illetve necces volt! Ahhoz hogy valaki lebukjon
  emiatt anno ahhoz az kellett, hogy az igazoltató rendőr visszaigazolást kérjen az illetékes
  szervtől, annak hamisságát leellenőrizendő. Ezt nem minden esetben végzik el a járőrök, csupán ha
  az egyén arra okot ad. /gyanús, bunkó stb.../ Esetleg barna. :)”
 • 22. kurbli 2012. július 10. 20:09
  „16. Alida01!
  Hülyeséget beszélsz! Ha komolyan érdekel, MINDEN REGGEL (bocs, hajnalban, amikor te gondolom még alszol) a garázsból kijövet szúrópróbaszerűen szondáztatnak!
  + Rendszeresen, heti 2-3 alkalommal MINDENKIT, (!) amikor elhagyja a garázst! Ez akár hajnal, akár délelőtt, akár délután!
  Aztán van, hogy napközben a végállomásokon MINDENKIT!
  Előfordul, hogy a műszak végén, a garázsba menet, szintén mindenkit!
  Megnyugodtál? Egyáltalán utazol busszal? Ha igen, ezt tartsd szem előtt, vagy ne utazz!
  Az igazsághoz tartozik, néha-néha előfordul, hogy valaki fenn akad a szűrőn, (de nem a reggelt kezdte kis üveggel, hanem estéről maradt...) de ez a nagy számok törvénye, és biztos lehet benne, hogy kirúgják! Jogosan!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld Story - Ki tántorgott?

Várjuk olyanok jelentkezését, akik néhány éve külföldre költöztek a boldogulás reményében és… Tovább olvasom