Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kétszer kétmillió forint a megyei kórháznak

Győr - A formás alak titkáról is kérdezte a népes hölgykoszorú Katus Attila aerobik-világbajnokot. Orvosoktól, ápolóktól pedig egészségmegőrző tanácsokat kaptak az Egészségváros látogatói.

A tavaly kezdődött Richter Egészségváros Program idén eljutott megyénkbe is: szombaton egész napos családi rendezvény keretében vehettek részt az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadásokon, előadásokon Győrött, a megyeház előtti téren.

Szervezőként a Richter Gedeon gyógyszercég azonban nemcsak szórakozást és egészségmegőrző lehetőségeket biztosított, hanem 2 millió forintot ajánlott fel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak. Ezt az adományt még kiegészítette annyiszor 300 forinttal, amennyi pontot a lakosok összegyűjtöttek. Pont járt a szűrővizsgálatokért, a közös tornázásért, a dietetikai tanácskérésért is. Így ami az embereknek hasznos volt, a megyei egészségügyi intézménynek bevételt hozott.

Sorok a méréseknél: Pár óra alatt egy helyen több olyan szűrővizsgálatot elvégeztethettek az érdeklődők, amihez az egészségügyi rendszerben hetek, hónapok kellenek. Fotó: Krizsán Csaba
Sorok a méréseknél: Pár óra alatt egy helyen több olyan szűrővizsgálatot elvégeztethettek az érdeklődők, amihez az egészségügyi rendszerben hetek, hónapok kellenek. Fotó: Krizsán Csaba

A győriek és a környékről érkezők 1650 szűrővizsgálatot végeztettek a nap folyamán, ezzel is hozzájárultak ahhoz, hogy összesen 4 millió 47 ezer forintot kapjon a kórház. Volt olyan érdeklődő, aki életében először vett részt csontritkulásmérésen. Az idei Egészségváros-rendezvényeken is fedeztek fel a szakemberek daganatos betegségeket – remélhetőleg még időben. A szervezők szerint érezhetően nő az igény a gyors, bejelentkezés nélküli, hétvégi szűrővizsgálatokra, főleg ha azokhoz játékos, szórakoztató programok keretében juthatnak hozzá az emberek.

Géber Erika lánya a futópadot és a szobabicikliket próbálta ki, édesanyja a testsúlyindexét számíttatta ki, rendben lévőnek ítélték a szakemberek adatait. Családjuk főként sok zöldség fogyasztásával és rendszeresen végzett fitneszgyakorlatokkal igyekszik ügyelni egészségére. Vassy Éva a férjével és két gyermekével együtt érkezett a rendezvényre. Elmondta, hogy szülőként vegetáriánus étkezéssel és rendszeres testmozgással mutatnak példát utódaiknak, de nem kényszerítenek rájuk semmit.

Vérnyomásmérőjük van otthon, így a vércukorszintjét ellenőriztette a program keretében és megjegyezte: a hatszoros aerobik-világbajnok biztatására ezentúl még nagyobb kedvvel, lendülettel tornázik majd.

Olvasóink írták

  • 1. iq 2010. május 31. 15:49
    „NEM 2 000 000FT. KELLENE KAPJON.2 000 00000.FT-OT!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lurkófesztivál a gyereknapon

Első alkalommal rendeztek lurkófesztivált gyereknap alkalmából Győrsövényházon szombaton. Tovább olvasom