Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Kétséges a Lidl idei nyitása

Győr - A Kisalföld információi szerint a győri Lidl áruház jó ideig még biztosan nem nyitja meg kapuit a megyeszékhelyen, hiába is készült el az épület már hónapokkal ezelőtt. A leendő munkatársak egy részétől – akiknek felkészítése még az elmúlt napokban is tartott – úgy tudjuk, azzal búcsúztak el a múlt hét végén, hogy idén valószínűleg nem tudnak nekik munkát adni Győrben.
A Lidl sajtóosztálya azt hangsúlyozza: „Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a jogerős működési engedélyt mielőbb megkaphassuk, de ennek időpontját jelen helyzetben nem tudjuk megítélni."

A Lidlt március elején is kérdeztük a nyitásról, akkor csupán szűkszavú nyilatkozat érkezett a sajtóosztályról: „Az áruház használatbavételi engedélyét cégünk megkérte, de ezzel szemben fellebbezés érkezett, így az eljárás most a másodfok előtt van folyamatban. A már megépült áruházunk mellett terveinkben szerepel további áruházak nyitása. Mi úgy gondoljuk, hogy a konkurenciák mellett még van cégünknek is létjogosultsága, a döntést pedig a vásárlókra bízzuk. A megépült áruház a kiszolgálólétesítményeivel együtt önmagában is jelentősen segíti a városrész fejlesztését."

A látszat csal, már nem keresnek munkatársakat Győrbe, hisz a nyitás ideje is bizonytalan még. Fotó: Bertleff András
A látszat csal, már nem keresnek munkatársakat Győrbe, hisz a nyitás ideje is bizonytalan még.
Fotó: Bertleff András

Ezúttal az engedélyeket kibocsátó hivatalok mindegyikét végigjártuk, hogy megtudjuk a fellebbezés okát és állását. Abból, hogy a másodfokon eljáró közigazgatási hivatal a közlekedési hatóság eljárásának befejezésére (és döntésére) vár, könnyen kikövetkeztethető: az áruház megközelíthetőségével (magyarán az úttal) lehet a gond – ez tehát a fellebbezés oka.

Az biztos, hogy a győri építési hatóság nem adhat ki használatbavételi engedélyt a másodfokú közigazgatási hivatali döntés előtt, ez utóbbi azonban – mint az előbb írtuk – az útügyi engedély nélkül nem léphet.

Azt, hogy mindez külön-külön is meddig tart, senki nem merte megtippelni, de abból kiindulva, hogy már márciusban is ugyanitt tartottunk, bátran kijelenthető: akár még hónapokig is.

Mikor nyit Győrben a Lidl, s mi lesz a felvett emberekkel? – ismét feltettük a kérdést az üzletláncnak. A sajtóközleményben válaszként ez áll: „Áruházunk használatbavételi engedélye, illetve az utak és a parkolók forgalomba helyezése folyamatban van, de azok kiadását egy benyújtott fellebbezés akadályozza. Győri áruházunk alkalmazottai részére – akik a betanulási idejüket letöltötték társaságunknál – a Lidl Magyarország természetesen felkínálta a további alkalmazás lehetőségét üzletláncunk mosonmagyaróvári, csornai, illetve pápai áruházában. Dolgozóink körülbelül hetven százaléka élt a felkínált lehetőséggel, hat fő nem vállalta azt. Velük abban állapodtunk meg, hogy a Lidl Magyarország megkeresi őket a tényleges nyitás időpontjának ismeretében az újbóli alkalmazás céljából. Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a jogerős működési engedélyt mielőbb megkaphassuk, de ennek időpontját jelen helyzetben nem tudjuk megítélni. Szeretnénk minőségi termékeinket kedvező árakon a győri lakosság számára mihamarabb elérhetővé tenni, illetve városukban értékes munkahelyeket teremteni."


Csornán a Tesco nyitása csúszott

Hasonló történetre volt már példa a megyében, de nem Győrben, hanem Csornán, ahol a Tescónak gyűlt meg a baja a közigazgatási hivatallal, amely visszavonta a városi önkormányzat által korábban kiadott építési engedélyt. Mindez 2006 elején kezdődött, s csaknem két év kellett, míg a felek egyezségre jutottak, s kinyitott a hipermarket a rábaközi városban.

Olvasóink írták

 • 16. győrike 2008. július 16. 16:22
  „A Sparnak teljesen igaza van, hogy nemengedi, hogy mellette nyisson a LIdl. Amúgy az Interspar sokkal jobb (igaz drágább), mivel nagyon széles választéka van és mindig sok áru van.
  Én úgytudom, hogy terveztek győrbe Auchan-t a Mertó mellé, de aztán valami közbe jött.”
 • 15. vásárló 2008. június 03. 11:34
  „Furcsállom, hogy sokkal kissebb városokban megfér egymás mellett Penny Market, Aldi, Tesco, Spar... (lásd Békéscsaba, Mosonmagyaróvár, Gyula...)
  A Sparban mindig tömeg van, a kasszáinál sorba kell állni, a piac még nem telített, lenne igény újabb élelmiszerüzletekre. És kell egy kis változatosság is. A vásárló néha ide, néha oda térne be.”
 • 14. naszi1025 2008. június 02. 19:59
  „A feleségemnek felmondtak,az" illetékes elvtársra"remélem ugyanez a sors vár!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. Korrekt 2008. május 28. 17:52
  „....az egész cirkus is azt bizonyitsa, hogy mekkora össze-visszaság van az illetékes helyeken, nagyon gyengén végzik a munkájukat.

  Hogy lehet egy épitési engedéjt kiadni ming minden nincs renbe körülötte.
  Mikor tanúlják meg végre, hogy hogyan kell összehangólni a külömbözö hozzátartozó részleteket?
  Ez tulajdonképpen nem is kérdés, hanem követelés.
  Fel kellene ébredni a csipkerózsika álomból.”
 • 12. ?? 2008. május 28. 05:26
  „Ez az egész egy vicc!
  Én úgy tudom hogy a spár fellebezett az út használat miatt, lehet hogy tévedek,de úgy látszik félti a bevételét és jogosan!
  Mi imádjuk a Lidlit mert az árai a mi szerény jövedelmű emberek pénztárcájához van igazítva és a minősége is megfelelő!
  Allig vártuk hogy megnyíljon erre tessék alá raktak és egyenlőre sajnos sikeresen!
  Remélem minnél előbb Győrben is lesz végre, és nem kell Csornáig vagy Óvárig járnunk!
  Szurkolunk neked Lidl!”
 • 11. pan.cser 2008. május 27. 22:20
  „A "Lidi" mi csak így hívjuk, egy nagyon olcsó üzlet. Főleg a felvágottak, a sajtok terén vezet nálunk, de olcsó fagyi süti is van. Most jön a nyár a gyerekeket onnét látjuk ek pálcikás jégkrémmel, tölcséres fagyival fagyiszendviccsel 50-80 ft/db. Amíg csak más városban létezett, volt ezekből a csemegékből 40-50db-ot tettem a magammal vitt hűtőtáskába. Az Interspárra hatni fog a szomszédság miatt az biztos, de a Tesco az nincs veszélyben mert egy hipermarket más kategória. Sajnálom a győrieket hogy egy darabig még nem lesz "Lidi"-jük, de nem fognak rosszul járni ha előbb-utóbb megnyilik.”
 • 10. ntomi 2008. május 27. 21:32
  „Ha már itt tartunk,szerintem nem a Tesco tart be a Lidl nek,hanem az Interspar.Naná,majd a közvetlen közelben egy jóval olcsóbb üzlet.Még mit nem nekünk....
  A Tesco viszont egyetértve egy korábbi hozzászólóval,kissé hülyének nézi a győri és más vidéki vásárlót.Vagy ahol éppen nincs konkurencia.Rendszereswen vásárolok a budaörsi Tesco ban és pl a zsemle 12Ft,sajtos stsngli 36Ft.Itt nálunk 22 ill, 98 forintért szokták kínálni.Még reklamálni sem lehet e-mail cím határozatlan ideig nem elérhető...”
 • 9. reálisss 2008. május 27. 17:35
  „A TESCO itt Győrben biztosan jó kapcsolatokat betonozott be magának. Feltételezhetően a LIDL csúszásának hátterében is a teszkó áll közvetve. Naná hogy pont a nyári szezonba engedné megnyitni a konkurenciát... Elég csapás lesz neki a nagy PLUS is.”
 • 8. csoki71 2008. május 27. 17:28
  „Nálunk tényleg a TESCO az ami visz mindent. Nem tudom mi az amivel így kézben tudják tartani a várost? Nem tudom miért nem engedi be a többi áruházláncot. Nagyon meglepődne a kedves TESCO ha egy CORA vagy egy AUCHAN költözne ide. A TESCO -HIPERMARKET lehúzhatná a rolót. Én Pesten szoktam bevásárolni mert ott dolgozom. De voltam Székesfehérváron is. A TESCO kong az ürességtől nincs vásárló. Az auchan- ban meg tele minden és egy nagybevásárlás 4000-6000 ft-al olcsóbb. És a szatyrot is ingyen adják!”
 • 7. Freya 2008. május 27. 17:04
  „Ha már a tesco-t ócsároljuk, akkor a többit is lehet.
  Amúgy ez a Lidl-s mizéria speciel az interspar miatt van, mert ők nyújtottak be fellebezést a lidl ellen, mert hogy elveszi a lidl majd a forgalmát, ami az első időkben valószinű igaz is lenne, de egy idő után már úgyse lenne annyira érdekes az embereknek a lidl se... minden csoda 3 napig tart. :-)”
 • 6. jucus38 2008. május 27. 15:42
  „Mindenki ócsárolja a Tescót...de lemerem fogadni aki ezt teszi az is törzsvásárló..:)))hihi... Egyébként meg akinek nemtetszik legfeljebb nemmegy oda vásárolni soha nemigaz? Azért is jó nekünk mert hogy sok áruház van mert a kedves vásárló eldöntheti ,hogy melyikbe megy kedves "ÉNE"!!! éN MARADOK OTT IS ÉS MÁSHOL IS...NEKEM SOKSZOR JÓ A TESCO MERT OLCSÓ !! aMIT MEG NEMAKAROK MEGVENNI NEMVESZEM MEG!”
 • 5. georgbb 2008. május 27. 15:16
  „Azt lehet át.aszni, aki engedi... És ezt mindenhol megkísérlik...”
 • 4. éne 2008. május 27. 15:01
  „Nem is köll ide semmi! Itt a jókis Tesco,ahol mindenkit átb....nak,azt jónapot!! Ócsó de sz@r!!”
 • 3. MeMe 2008. május 27. 14:02
  „Matriné, ha arra várnak, akkor még várhatnak egy jó darabig! Lehet hogy a még meg nem született gyerekem is nyugdíjba megy előtte.”
 • 2. matriné 2008. május 27. 13:30
  „Szerintem megvárják, azt amikor a Magyar Dolgozók bérét a nyugati szomszédkéhoz emelik fel, hogy legyen, aki vásárolni tudjon az lassan nyugati árakon adott cikkekből!”
 • 1. zo 2008. május 27. 13:12
  „Bezzeg a VERTIGO üzemel ott valaki jól járhatott ott nincs szükség jogerős engedélyre stb.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórustalálkozó Galántán

Szlovákia - A XIV. Kodály-napok keretében május 23–25. között rendezték meg a szlovákiai… Tovább olvasom