Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kétnapos Darwin emlékkonferencia Győrött

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium emlékkonferenciát szervez Győrött március 6-7-én Charles Darwin születésének 200. évfordulójára.

Kétnapos Darwin emlékkonferencia Győrött

A konferencia fővédnökei: Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora.

Március 6-án, a háromnegyed tízes megnyitót követően tíz órától Dr. Jelenits István a hit és tudás kapcsolatáról tartja a nap első előadását. Tizenegytől délig Dr. Szathmáry Eörs, az ELTE egyetemi tanára a darwinizmus mai megítéléséről beszél a biológiában, délután kettőtől őt követi Dr. Vida Gábor akadémikus, kutatóprofesszor, egyetemi tanár előadása darwinizmus és fajkeletkezés címmel. A nap zárásaként Dr. Borhidi Attila akadémikus, botanikus, ökológus értekezik a növényvilág evolúciójáról.

A megnyitónak és az előadásoknak a NYME-AK II. épület 19-es előadóterme (Győr, Liszt Ferenc u. 17.) ad otthont.A tudományos konferencia második napját Dr. Kordos László, a Magyar Állami Földtani Intézet igazgatójának előadása nyitja az ember evolúciójáról délelőtt tíz órakor. Tizenegytől Dr. Szabó T. Attila beszél a darwinizmus és az agrártudomány kapcsolatáról, majd déltől Dr. Sulyok Elemér OSB előadását hallgathatják meg az érdeklődők Genezis a Genezis könyvében címmel.

E nap előadásainak a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium díszterme ad otthont. A konferencia előadásai díjmentesen látogathatók, melyekre tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket.

A konferenciáról bővebb információ a www.ak.nyme/hu honlapon és a darwinkonferencia@atif.hu e-mail címen kapható.

Az emlékkonferencia előadásai március 9-től meghallgathatók lesznek a http://aharadio.ak.nyme.hu/akmoodle/course/view.php?id=34 link alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakszervezeti elnök Győrben

– A kormány tervezett intézkedéseit nem megakadályozni akarjuk, de több ponton… Tovább olvasom