Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kétmillió kellett Viktória műtétjére - Olvasóink segítettek

Kétmillió forintot kellett gyorsan előteremtenie a négyéves Major Viktória családjának, hogy a kislányt külföldön mielőbb megműthessék és legyen esélye a járás megtanulására. Olvasóink segítsége nélkül nem sikerült volna.

 
Egy hónap elég volt ahhoz, hogy olvasóink segítségével összegyűjtsék Majorék azt a kétmillió forintot, ami kisebbik lányuk külföldi műtétjéhez kell. Így a kölcsönre sincs szükségük, amit korábban szintén egy olvasónk ajánlott fel. Már meg is van az időpont: március végén operálják meg Viktóriát Barcelonában.

Koraszülöttként jött a világra. Értelmi képességei gyorsan fejlődnek, azonban ülni csak görnyedten tud. Egyedül nem tud állni, járni. Végtagjai önálló mozgatása okoz neki gondot. Rendszeresen hordták gyógytornákra, terápiákra és csak nemrégiben derült ki egy vizsgálat során, hogy a Nazarov-műtét javíthatna jelentősen állapotán. Azt viszont csak Barcelonában végzik el. Lehetséges, hogy a kórházi költségeket a társadalombiztosítás megtéríti, de legfeljebb utólag, akkor azt a pénzt a rehabilitációra használják fel, amire több éven át lesz szüksége Viktóriának.

S persze a külföldi út a családnak számos más költséget is jelent. Ráadásul nagyon gyorsan kellett megoldást találniuk, mert a műtétet a kislány kora miatt most érdemes elvégezni. Ezért örültek a szülők, hogy a november végén megjelent, a helyzetüket bemutató írásunk nyomán a Jóakarat hídja révén – olvasóink adományainak köszönhetően – lapunk alapítványa átadhatott nekik 150 ezer forintot és azután is sokan felajánlották segítségüket.

Járni szeretne megtanulni Major Viktória, aki édesanyjával, édesapjával és testvérével, Bernadettel együtt bizakodva készülhet a külföldi operációra, ami sokat segíthet állapotán. Fotó: H. Baranyai Ed
Járni szeretne megtanulni Major Viktória, aki édesanyjával, édesapjával és testvérével, Bernadettel együtt bizakodva készülhet a külföldi operációra, ami sokat segíthet állapotán. Fotó: H. Baranyai Edina

– Nem találunk arra jó szavakat, mennyire hálásak vagyunk az ismerősök, az idegenek adományaiért, kedves szavaiért, amikkel a cikk megjelenése óta megkerestek minket. Sokan segítettek az Audiban dolgozó munkatársak közül is és szükségünk volt a spanyol–angol szak- tolmácsra, aki ingyenesen ajánlotta fel tudását. Megható a szeretet, amit érezhetünk szándékukból – mondta el Major Béla és Majorné Vörös Terézia. Bíznak abban, hogy a barcelonai műtét után ha lassan is, de megtanul járni Viktória.

Az operáció előtt még Budapestre viszi kezelésre édesanyja és a műtét után is rendszeresen terápiás foglalkozásokra kell hordani.
Most már ezekre a fejlesztésekre igyekszik gyűjteni, félretenni a család. A 12096712-00466587- 00200006-os (Raiffeisen) számlaszámra utalhat nekik pénzt, aki továbbra is támogatni szeretné őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött össze Adyvárosban: az egyik sofőr megsérült

A Vasvári Pál utca és a Szent Imre út kereszteződésében ütközött egymásnak két személyautó - az eset kapcsán egy ember könnyebben sérült. Tovább olvasom