Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kétmilliárdos Varázskapu Péren

A Varázskapu néven futó projektben 2,2 milliárd forint pályázati pénzből mikrotérségi központ létrehozását tervezi Pér önkormányzata.

A tervek szerint Péren megvalósuló kistérségi központban többek között rendezvénycsarnok épülne, sportpályák s egészségügyi központ kapna helyet, de önkormányzati funkciója is lenne. A település polgármestere, Herold Ádám portálunknak elmondta: az önkormányzat a gazdaság-, terület- és turisztikafejlesztést tűzte ki célul, ehhez tartozik a mikrotérségi központ létrehozása.

Látványterv: A Varázskapuban a kulturális és sportlétesítmények mellett kereskedelmi egységek is lesznek.
Látványterv: A Varázskapuban a kulturális és sportlétesítmények mellett kereskedelmi egységek is lesznek.

 
A Pérre tervezett mikrotérségi központ létrehozásának állásáról a falu polgármestere, Herold Ádám elmondta portálunknak:

– A település fejlesztéséhez korábban olyan mikrotérségi központi szerepkört céloztunk meg, amelyik kultúrában, sportban, oktatásban és egyéb közszolgáltatási feladatok ellátásában szolgálná ki Pért és a környező falvakat. Kidolgoztuk az elképzeléseket, amikor felkeltette az érdeklődésemet az önkormányzati és sportminisztérium által kiírt Varázskapu pályázat. Ami egyezett az elképzeléseinkkel, ezért még a határidő utolsó napján beadtuk jelentkezésünket.

A polgármester elmondta, ennek ellenére az utolsóból elsők lettek. A komplex faluközpont és mikrotérségi központ tervei az első körös fordulón túljutottak.

A mikrotérségi központ tervezésénél a korcsolyázókra is gondoltak.
A mikrotérségi központ tervezésénél a korcsolyázókra is gondoltak.

– A megvalósításhoz kaptunk annyi pénzt, amennyiből meg tudtuk csinálni a megvalósítási tanulmányt, az előzetes terveket. Arra várunk, hogy az új kormány megalakulásával már egy nevesített programként szerepeljen Pér. Mellettünk Kecskemét, Esztergom és Dévaványa nyert a pályázaton. Így négy kísérleti mintaprojekt épülhet meg az országban, információnk alapján a kísérlet után több vidéki kistérségi központban is megvalósítanák a Varázskapu projektet – magyarázta Herold Ádám.

A tervezetten nettó 2,2 milliárd forintból megvalósuló mikrotérségi központ kereskedelmi funkciókat is ellát, mivel alapja, hogy önfenntartó legyen. Emellett multifunkcionális sportcsarnok is épül a különböző sport- és kulturális rendezvényekhez, műfüves focipályával, teniszpályával, wellness-szolgáltatással.

– Egy egészségügyi blokk is létesülne, szakrendeléseknek adna otthont. Emellett  az összes vidéki funkciót ide lehetne csoportosítani a falugazdásztól a gyermekjóléti intézményen át az önkormányzati funkciókig. Az elavult intézményi rendszerünket be tudnánk oda integrálni – mondta végül Herold Ádám.

Olvasóink írták

  • 2. csompi1 2010. május 18. 16:24
    „Kétmilliárd?.....az nagyon sok pénz! -JA, hogy unijjóspénz?...-Az más, akkor "eekőkőttenyi"! nem baj, ha nincs értelme....”
  • 1. urbaniastapista 2010. május 18. 14:08
    „A Kisalföld megint megsértette a szerzői jogi törvényt, az építésze terveket a szerző megjelölése nélkül közölte.
    Amúgy jól néz ki, járjanak sikerrel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több út is lezárva a megyében

Kedden tovább tart a megyében az árvíz elleni védekezés. Mezőörsnél több út is lezárva. Tovább olvasom