Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Kételyek és kérdések

A napokban telt ház várta a KÉSZ-kerekasztal vendégeit: Varga Mihály volt pénzügyminisztert, Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét és Simicskó Istvánt, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának alelnökét.
Simicskó István
Rogán Antal a kormány egyházpolitikáját elemezve rámutatott: a pedagógusbér-emelés, amelyből első körben a hitoktatók kimaradtak, a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékának elosztása – amely új egyház-alapítási hullámot is eredményezhet –, a szociális törvény egyházi intézményeket diszkrimináló fejezete – amelyből, állítása szerint, végül akár az egyházi iskolák bezárása is kikerekedhet – mind alapvető emberi jogokat sértenek: a gondolkodás és a döntés szabadságát. Rogán szerint ez jellemzi a kormány gondolkodásmódját, valós törekvéseit.

Simicskó István feltette a kérdést: a NATO-bővítés, Szlovákia, Románia felvétele előtt vajon élni fog-e a kormány a szomszédos országokban élő magyar kisebbség helyzete javításának lehetőségével? Átmegy-e Erdélyen a Bukarestbe vezető autópálya? Hogyan viszonyul a kormány a NATO átalakítását célzó amerikai törekvésekhez, amelyek megváltoztatnák a szövetség eddigi védelmi jellegét? Hova lett a meghirdetett üvegzsebprogram a zárt, meghívásos NATO-tender kiírásával? Mit ajánlott fel a kormány, hogy végül is Washington hajlandó volt Medgyessy Péter fogadására? Rakéták telepítését hazánkba, harcoló alakulatok küldését, vagy „csupán" a taszári bázist és a légtér átengedését? Simicskó szerint az MSZP-kormány legitimitási válsága sodorta az országot a háborús szerepvállalásba.
Varga Mihály az erős forint miatt a jegybankelnök elleni támadásokról szólva rámutatott: Járai Zsigmond rövid idő alatt 43 milliárd forinttal gyarapította az államkasszát, emiatt azonban nem dicséretet, hanem támadásokat kapott. – Az uniós csatlakozás előtt nem lehet cél a forint gyengítése, nem szoríthatjuk a munkaerő árát a kínai, vietnami, afrikai szintre – jegyezte meg Varga Mihály.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen voksoltak a peremkerületekben

Győr hét településrészén: Bácsán, Gyirmóton, Kismegyeren, Likócson, Ménfőcsanakon, Pinnyéden és… Tovább olvasom